Pink Floyd genopfører sig selv

5 Comments

Næppe har den danske menighed nået at sige Amen efter genopførelsen af The Wall i Parken, før EMI annoncerer noget, der ligner det udtømmende genudgivelsesprogram for Pink Floyd.

Ifølge The Guardian vil selskabet i samarbejde med gruppen genudsende alle 14 studiealbums under sloganet ‘Why Pink Floyd…?’

Og selvfølgelig er der ikke bare tale om digitale opdateringer, men om hobevis af hidtil ukendte outtakes og den slags. F.eks. vil Dark Side Of The Moon komme i et bokssæt med seks cd’er. Wish You Were kan holdes nede på fem cd’er, inklusive liveoptagelser, bl.a. en tyve minutter lang ‘Shine On You Crazy Diamond’ og en version af titelnummeret med Stephane Grappelli på violin.

The Wall bliver ved genudgivelsen endnu mere monstrøs. Syv cd’er vil det tage, men så er muren også revet godt og grundigt ned.

Genudsendelsesserien er et synligt resultat af, at EMI og Pink Floyd har fundet hinanden igen efter at gruppen nægtede at tillade download af albums. Kompromisset blev download af enkeltskæringer.

Der forlyder endnu ikke noget om, hvorvidt genudsendelserne vil kunne downloades.

Herfra skal vi nok undlade at opliste, hvor mange jubilæumsudgaver af gruppens centrale plader, der allerede er udsendt.

Jeg vil bare nøjes med at citere en sang:

Money
It’s a gas
Grab that cash with both hands and make a stash

I Information gav Ralf Christensen The Wall-koncerten disse ord med på vejen.

Illustration: Coveret til Ummagumma.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

5 Comments

 1. comment-avatar
  capac11. maj 2011 - 10:21

  Boxitis elephantiasis

 2. comment-avatar
  Jan12. maj 2011 - 14:45

  Tak for update.
  Jeg vil ikke give dig ret i at Pink Floyd har oversvømmet markedet med at “mange jubilæumsudgaver af gruppens centrale plader”.
  Hvis vi udelukkende taler CD udgivelser, så er Dark Side vel kommet i to forskellige udgaver udover den originale.
  Er det ikke det hele?

 3. comment-avatar
  Torben Bille12. maj 2011 - 15:40

  @Jan: Det er det ikke. Debutalbummet har været ude i deluxeudgave i flere forskellige formater. Wish You Were kom i en 25 års jubilæumsudgave i 2000. Og de fleste af gruppens album er blevet remastererede ad flere omgange.

  Gå på opdagelse her: http://pinkfloydarchives.com/DiscTOC.htm

 4. comment-avatar
  arne schiøtt12. maj 2011 - 16:18

  @Jan og Torben Bille. I 2007 udsendte Pink Floyd en box med alle studio-albums. Remasteret til den store guldmedalje og pakket i suverænt fine LP-replica covers. Denne box, som er noget af det smukkeste på min CD-reol, kan i øvrigt købes for nuværende, for kun kr. 7-800 i diverse seriøse musik-butikker.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top