Pink Floyd provokerer jøder

Kommentarer slået fra

De findes altså stadig, de, der kan lade sig provokere af Roger Waters’ neonbøjede antikrigs-epos The Wall. I hvert fald er Pink Floyd-diktatoren kommet i strid modvind i jødiske kredse efter turne-genopsætningen af stykket i USA. Under afviklingen af nummeret ‘Goodbye Blue Sky’ projicerer Waters på bagtæppet et billede af et bombefly, som lader jødestjerner og dollartegn falde sammen med kruxifixer og logoer for Shell og Mercedes, som var det bomber.

ADL, den jødiske lobbyorganisation, der siden 1913 har overvåget anti-semitisme og ærekrænkelse af jøder og jødedom, har sendt en sand bomberegn af indsigelser afsted mod Roger Waters. De beskylder ham for at videregive og cementere fordommene om, at jøder er griske. Og kombinerer det med kritik af Waters’ nylige kritik af Israels måde at behandle palæstinenserne på.

Til den engelske avis Independent siger Waters, at han opponerer mod den israelske udenrigspolitik, ikke mod jøderne som sådan. Og har følt sig så pikeret af kritikken, at han har sendt avisen et åbent brev, hvor han afviser, at han er anti-semitisk.

Tilbage bliver, at Roger Waters måske skulle arbejde på at gøre sit billedsprog og sine virkemidler lidt mere subtilt og lidt mindre bombastiske.

SIDSTE: Senere har Waters bøjet sig for kritikken og ændret på den kontroversielle video. Se mere her.About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top