Reimar i smagsdommerfri zone

1 Comment

På Charlie efterligner man med held den svenske tradition med fællessang for åben skærm. Johnny Reimar er et naturligt valg som toastmaster og forsanger. Han har ikke noget akavet forhold til folkelighed, men lefler heller ikke for den.

De medsyngende ’helt almindelige danskere’ i alle aldre på torvet i Esbjerg ville ikke ane eller i hvert fald være ligeglade med, hvad jeg mener med den sidste sætning. De var bare glade og kunne hvert et vers. Det er ikke hver dag, man i disse playlistede tider hører ’Pigen fra Fyn’, men hun virkede nu ret livskraftig.

Aftenens solist var Kirsten Siggaard. Hun er stadig ved god stemme, og det tjener hende til ære, at hun i netop det regi kun nævner Raquel Rastenni en passant og vælger at give ’Hele ugen alene’ i Patsy Clines originaludgave. Hun er charmerende nok lige så hektisk genert, som dengang hun skulle spørge fra no’en i melodi grandprixet.

Derimod er det ikke til at forstå, at Reimar lader seancen akkompagnere af et så bovlamt ’suppe, steg og is’-band som Fede Finn & The Funny Boys. Bortset fra en momentvis gnistrende guitarist illustrerer de, hvorfor dansktop har et dårligt ry. Og det bliver kun værre af, at de i deres gardinlignende kluns signalerer noget, der vist nok er en ironisk attitude.

Attituder er der ingen mangel på i ‘Smagsdommerne’, det eneste program, jeg kender, hvor ’cerebral’ indgår i det aktive ordforråd. Hvis man der skulle have anmeldt ‘Fællessang på Charlie’ ville det blive som installationskunst.

’Smagsdommerne’ nyder p.t. vældig godt af Alberte Clement Meldal som vikar for den orlovsramte Adrian Hughes, og bød ydermere torsdag på sin helt egen pige fra Fyn, Maya Albana, sanger og dokumentarfilminstruktør.

Befriende bramfrit kaldte journalisten Pernille Stensgaard Sommer og Kvamms nye anmelderroste udspil for tomt og uærligt. Hun tillod sig at mene, at hun ikke kunne høre musikken for lutter attitude. Det fik pigen fra Fyn frem i stolen. Nu måtte Pernille altså holde op! Maya Albana virkede, som om hun følte sig personligt ramt. For hun skutter sig i den grad selv bag stil og attitude. Kom frit frem!

Hun kunne have gavn af lidt fællessang.

Foto: TV2/Danmark ©

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    Carsten Rydzy24. oktober 2010 - 01:43

    Ja, De eneste to´s plade er stærkt overvurderet pr. automatpilot af anmeldere og så Maya Albani, hvis produkter er glemt forlængst glemt
    Peter Sommer er som CV. Jørgensen i 1 gear og Nephew er Kliche i 1. gear og sammen er de to lig med tomgang med efterfølgende motorstop. Hvordan de kunne få en pladekontrakt er en gåde, dog ikke for den danske pladebranche

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top