Nu ruller det for Obel

Kommentarer slået fra

Nu er pladesalg jo ikke længere, hvad det var, så en topplacering på hitlisterne kræver ikke så mange solgte eksemplarer som tidligere. Alligevel er det bemærkelsesværdigt – og et klokkeklart dementi af kulturpessimismen – at se en så eksklusiv udgivelse som Agnes Obels debutalbum Philharmonics entre den danske hitliste så højt som nummer fire i sin første uge. Foran Shakin’ Stevens og uopslidelige Rasmus Seebach.

Midt i glæden må det for Agnes Obel dog også være en påmindelse om, at der ikke er langt fra undergrund til mainstream og hvad den status kan risikere at gøre ved ens musik. Det startede med et helsides interview i Politiken, og i går var hun i Lorry hjemme fra Berlin hos mor på hjørnet af Frederiksberg Alle/Hauchsvej. Hvad ender det med?

Forhåbentlig indeholder Agnes Obel på sigt mere end et umiddelbart betagende bud på de storbyintellektuelles svar på Tina Dickow, som, hvis man nærlytter, i virkeligheden er lige så smal, men ikke desto mindre ligger øverst på Hitlisten.

Det tror denne blogger i hvert fald.

Se Agnes Obels nye video her.

Illustration: Grab fra Riverside-videoen.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top