Så vild er Kim vist ikke længere

1 Comment

I en verden, hvor Lady Gaga regerer, så man ikke skulle tro, at Madonna har eksisteret, og hvor Britney Spears er en oldsag, der kun er guf for de mest nøjsomme paparazzier, ja, da må Kim Wilde nærmest være et fossil.

18. november fylder sangeren og sangskriveren 50. Og er så småt begyndt opvarmningen til endnu en udsolgt koncertturne i Tyskland som opfølger til sit seneste succesalbum syd for grænsen, Come out and play. Nu om dage er hendes website på det nærmeste kun gearet til det tyske publikum, som sammen med det danske har holdt fast i kærligheden til 50’er-popidolet Marty Wildes platinblonde datter.

Sådan var det ikke, da Kimberly Smith pladedebuterede som Kim Wilde i januar 1981 med faderen og broderens new wave-flirtende ’Kids In America’. Den tidstypiske, synthesizer-bårne popsang blev et verdenshit. Og Kim Wilde lignede fremtidens popstjerne her og nu for alle, der lod deres liv lede af lyset fra en snurrende disco-kugle.

Styret af popentreprenøren Mickie Most fortsatte succesen med millionsælgere som ’Cambodia,’ men Wilde kunne ikke helt holde momentum. Det skortede på originaliteten, også selv om – eller måske fordi – hun selv var begyndt at skrive sange.

Derfor var det også sigende, at hendes næste verdensomspændende hit var en hårdt pumpet genopførelse af den gamle Supremes-sang, ’You Keep Me Hanging On’. Den endte sågar på førstepladsen af de amerikanske hitlister i 1987, og banede vej for albummet Close, der viste sig at være en ren hitmaskine.

Da 80’erne sluttede, kunne Wilde notere sig, at hun i det årti havde været den kvindelige britiske sanger med flest hitlisteplaceringer i England. Og hun havde været opvarmningsnavn for både Michael Jackson og David Bowie.

Siden har der været længere og længere mellem Kim Wildes mere og mere enslydende hits næsten alle andre steder end i Schweiz og Tyskland, men mange synes, der er lunt og trygt i hendes musikalske tidslomme.

Når denne tobarnsmor, som franskmændene kalder ’rockens Brigitte Bardot’, ikke pisker rundt på scenen i et stadigt ret vitalt show, majet ud med lange negle og stiletter, trækker hun i gummistøvlerne. Under sin første graviditet genoptog Wilde en gammel interesse for havearbejde og blomsterpleje – hendes lillebror var i den branche, før han blev professionel golfspiller.

De grønne fingre skaffede hende en parallelkarriere på tv som vært for haveprogrammer ligesom hun arbejder som prisbelønnet havekonsulent. Hun har skrevet to bøger om emnet. Den ene af dem, Med børnene i haven, udkom i 2006 på dansk.

Den del af karrieren er kun afhængig af frisk vand og ordentlige jordforhold for at kunne blomstre.

Ukrediteret PR-foto fra storhedstiden. Hentet her.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    Carsten Rydzy18. november 2010 - 01:08

    Man kan sige hun er blevet en jordnær sangerinde

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top