Sange der kan skade dit helbred

Kommentarer slået fra

I dag for 40 år siden offentliggjorde delstaten Illinois’ crime commission en liste, som en gang for alle skulle advare hippierne mod al den musik, der, som der stod, kunne være “hazardous to your health”.

Listen over disse “drug-oriented rock records” stod – selvfølgelig – at læse i modkulturens menighedsblad Rolling Stone. Og så sådan ud – i uprioriteret rækkefølge:

Bob Dylan: Rainy Day Women
Procol Harum: A Whiter Shade Of Pale
Blood, Sweat And Tears & Carole King: Hi-De-Ho (that old sweet roll)
Jefferson Airplane: White Rabbit
The Beatles: With A Little Help From My Friends
The Beatles: Yellow Submarine
The Beatles: Lucy In The Sky With Diamonds
Ray Charles & Joe Cocker: Let’s Go Get Stoned

og

Peter, Paul & Mary: Puff The Magic Dragon.

Kom så ikke og sig, at du ikke blev advaret. Nu er det nok for sent…

PS: Puff The Magic Dragon fik en Grammy i 1964 som bedste børnesang – som om det gør sagen bedre!

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top