Showbold eller hunbold?

2 Comments

Så gik den som bekendt ikke længere. Danmark bliver ikke den ene af deltagerne i dagens EM-finale. Men mon ikke de på TV2 under alle omstændigheder selv synes, de har vundet turneringen?

Seertallene giver dem ret, og i Thomas Kristensen og Bent Nygaard har kanalen da også to kommentatorer, der både holder med Danmark og holder af håndbold. At gøre begge dele på samme tid og ikke kamme over i nationalchauvinisme er i denne tid en balancekunst. Den mestrer de i et dannebrogsfarvet lydinferno, der nærmer sig det ulidelige. En demonstration i danskhed, der får Dansk Folkeparti til at ligne diskretionen selv.

Man skal være mere jyde end denne anmelder for at blive revet med af bankostemningen i Jyske Bank Boxen – alene navnet! Dog må det medgives, at stemningen måske lige var et par grader højere under de indledende kampe i Aalborg. Taktfasthed er gud på de kanter.

Det europæiske håndboldforbund har skoset publikum og arrangører for at opildne til Balkan-stemning. Som om der nogen sinde før er nogen, der har turdet gribe ind over for netop den

Den spontane jubel er en ting. Den er med til at sætte scenen og hører med til spillet. Og vi hunboldnørder må også leve med, at holdet har flest tilhængere i medgang. Undervejs i turneringen var på en af tv-kanalerne en vox pop, hvor journalisten meget fiffigt spurgte ‘den almindelige dansker’ om han eller hun også havde fulgt med i kvindelandsholdet, da det gik knapt så prangende. De fleste af de adspurgte var end ikke klar, at et generationsskifte havde kostet medaljer. Ja, tror måske stadig Anja Andersen spiller.

Noget ganske andet end jubel og mere diskutabelt, men tilsyneladende uanfægteligt, er den næsten overdrevent jydske stadionspeaker, der gjaldede de danske målscoreres fornavne ud, så publikum kvitterer med efternavnet. Hvorefter speakeren kom med sit »tak, publikum«, som svarede »selv tak«. Er det sjovt? Åbenbart.

Det tangerer det usportslige, ja, i Aalborg opfordrede speakeren tilskuerne til at vise, hvor mange de var, ved at heppe på Danmark.

Oveni sættes de platteste dansktopsange på i tide og navnlig utide, afvekslende med discorytmer af den fadeste slags. Nogen burde for længst have dømt overtrådt.

Men jeg har læst mig til, at Dansk Håndbold Forbund gerne vil have mere af den slags. Måske bør de så overveje at flytte fremtidige arrangementer til Bakken eller Tivoli.

Tænk, der var faktisk engang, hvor vi kun lod os rive med af spillet.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    Camilla19. januar 2011 - 21:41

    Hvad er navnet på speakeren, som nævnt i artiklen er kendetegnet med “tak publikum”-”selv tak”?

  2. comment-avatar
    Torben Bille19. januar 2011 - 22:12

    Han hedder vist Mogens Bay.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top