Skønheden tabte 1-0

Kommentarer slået fra

Retfærdighed får aldrig meget spilletid i fodbold. Og selv om mit hjerte slog i dobbelttakt under Barcelonas belejring af Inters mål i aften, og selv om Messis langskud var gået ind mod en anden målmand end Julio Cesar, og selv om Messis lob til Bojan resulterede i et overplaceret hovedstød, og selv om samme Cesar burde være blevet vippet ud for nøl, og selv om frisparket til sidst var diskutabelt, er der ingen grund til at forklejne Inters indsats her til aften.

Med kun 10 spillere på holdet og 90.011 mod sig på Camp Nou var det en realpolitisk manøvre af de store at holde nullet så længe, at Barca-målet til sidst kun var kunstigt åndedræt, og dermed komme i CL-finalen mod Bayern München. Ucharmerende, ja, usympatiske, ja, effektive, ja, determinerede og fokuserede i forsvaret, ja i den grad.

Fodbold tilhører ikke altid kun de smukke. Det må Lionel Messi sande i aften. Og kan vi holde ud at se blærerøven Mourinho vinde? Nej, men vi må vænne os til det.

Illustration: Inter-spilleren Christian Chivu fuld fart frem, men han kan også løbe hurtigt tilbage.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top