Sly Stone er helt nede

Kommentarer slået fra

Et af hans klassiske numre er ‘I want to take you higher’. På Woodstockfestivalen virkede det som et skud adrenalin på alle de hashsøvnige middelklassehippier. Nu om dage kan Sly Stone dårligt komme længere ned. Og helbredsmæssigt har han alt for længe levet op til sit kunstnerefternavn.

New York Post har fundet den nu 68-årige sanger og komponist i en camper, parkeret på en sidevej i Los Angels’ Crenshaw-distrikt. Han er hjemløs, fallit og dybt stofafhængig. Den forhenværende legemliggørelse af overdrevent vellevned får nu mad dagligt af en ældre, pensioneret ægtepar, som også giver ham lov til at bade i deres hus.

Selv om Sly Stone alias Sylvester Stewart i sin storhedstid aldrig rimede på tjekkethed, tog nedturen måske for alvor fart, da han engang i 80′erne solgte alle sine forlagsrettigheder til Michael Jackson for en mio. dollars. Siden eskalerede hans stofmisbrug, overforbrug og ekcentricitet til det monstrøse. Han blev arresteret for kokain-besiddelse, og blev vist samtidig snydt, så det drev af manager Jerry Goldstein. Sidste år anlagde Stone sag mod Goldstein for at have bedraget ham for 50 mio. dollars.

Sly Stone har dog ikke glemt musikken, fortæller han. Han indspiller ny musik på sin Mac, og håber på sin chance. Det gør vi andre også, men helt uforskyldt forekommer situationen ikke at være.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top