Smokey Robinson græder stadig

Kommentarer slået fra

John Lennon er ikke alene om jubilæerne i disse dage. I denne uge er det også fyrre år siden, Smokey Robinson toppede Billboards HOT 100 med sin og The Miracles’ ‘The Tears Of A Clown’. Den første af to uger.

Sangen er skrevet af Stevie Wonder og Hank Cosby med tekst af Smokey selv, og blev nummer et med tre års forsinkelse. Oprindelig kom den på Miracles-albummet Make It Happen i 1967. Det skete der intet ved.

Men i september 1970 manglede det britiske marked nyt fra The Miracles. Smokey orkede ikke længere at turnere, ja, havde faktisk påbegyndt nedtællingen til sit farvel til den gruppe, der var så stor en inspiration for The Beatles og John Lennon. Tænk bare på ‘You Really Got A Hold On Me’! Derfor ilede man med at udsende ‘The Tears Of A Clown’.

Singlen endte overraskende på førstepladsen af de engelske hitlister. Og da pladeselskaber ikke ved noget bedre end at se om successer kan gentage sig, udsendtes singlen så også i USA. Og inden man så sig om, havde den solgt 1 mio. eksemplarer. Efter at have solgt samme antal i England.

Der var absolut ingen grund til tårer.

To år efter syntes Smokey, han havde gjort sin skyldighed over for de andre Miracles. Han gik solo. Og mirakuløst overlevede The Miracles.

For en stund.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top