Sony mangler millioner

Kommentarer slået fra

Der er visse brancher, man er glad for ikke at have satset sin fremtid på: Pick-up fabrikanter kan ikke, trods en vis hipness-værdi for vinylplader, have det for fedt. Og blyantsstifter, hessian, scooterstøvler og fastnettelefoner er nok heller ikke investeringsobjekter, en Gekko ville anbefale.

Det samme gælder pladebranchen. Og det har den ikke været længe. Seneste eksempel er Sony Music Entertainment Denmark. For tredje år i træk er selskabets bundlinje alarmerende rød. 10,5 mio. kr. i underskud. Og hvad måske værre er: En egenkapital på minus 3,3 mio. kr. rapporterer Børsen.

Sony har i en årrække har været blandt de toneangivende majors i Danmark. Og tæller i sin og det Sony-kontrollerede selskab Mermaids stald folk som Tim Christensen, Sanne Salomonsen, Thomas Helmig, Burhan G og Fallulah, men har som alle andre mærket krisen, der nu nærmest virker som et permanent livsvilkår i den del af erhvervslivet.

Nu vil man rette op på økonomien ved at udgive færre lokale produkter, som det hedder i branchejargonen.

Det rimer meget godt med, at Fabian Holt, lektor på RUC med speciale i musik, ser det dårlige resultat som et udtryk for, at de store selskaber er mere sårbare over for krisen end de mindre.

“De store er stadig dygtige, når der skal gang i den helt store, internationale markedsføringsmaskine. Men generelt set er der et behov for, at de kommunikerer på en ny måde, så de får flere unge til at købe musik, og at de bruger nye kommunikationsplatforme, som de mindre selskaber er bedre til,” siger han til RUC’s nyhedsportal.

En slags trøst kan selskabets moderselskab finde i det morbide faktum, at Sony’s udødelige guldkalv Michael Jackson i følge Forbes sidste år indtjente 1,5 mia. kr., men man kan nok ikke vente sig nyt fra hverken ham eller Gasolin’.

Måske skal selskabet skifte logo fra et komma til et udråbstegn?

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top