Tættere på Stones-turne

Kommentarer slået fra

Næste år er det som måske bekendt 50 år siden, The Rolling Stones blev dannet, da Mick Jagger, Keith Richard (dengang uden s) og Dick Taylor mødte Brian Jones og Ian Stewart i Ealing Jazz Club. Rygterne har længe gået om en kombineret jubilæums- og farvelturne. Nu har de fået ny næring af to civile søgsmål.

Michael Cohl, af mange regnet for opfinderen af den moderne rockturne, er blevet sagsøgt af sin tidligere arbejdsgiver, koncertarrangørmastodonten Live Nation. Ifølge dem skal Cohl punge ud med over fem millioner dollars, fordi han angiveligt ikke har overholdt de aftaler, der blev indgået, da han ufrivilligt måtte fratræde sin stilling ved Live Nation i 2008.

Cohl har svaret igen ved at stævne Live Nation for forsøg på at obstruere hans mulighed for at arrangere en kommende verdensturne med Stones – en opgave, han har haft siden Steel Wheels-turneen i 1989.

Live Nation hævder, at Cohl ikke, som ellers aftalt, har betalt dem små ti millioner dollars for at slippe for, at Live Nation ville byde på at arrangere en kommende Stones-tur. Den udlægning er Cohl naturligvis ikke enig i. Retten til at stå for en turne med Rolling Stones er nemlig et guldæg, og jo færre der er om at ruge det ud, jo mere er der til den enkelte.

D’herrer Jagger og Richards forholder sig efter sigende neutrale i konflikten, og venter. Men med andre ord: Når juraen har talt, kan lastbilerne rulle og guitarstikkene sættes i.

Indviklet? It’s only rock ‘n’ roll som bekendt.

Sidste: Stones har siden selv afvist at de tager på turne og siger, at de ikke har noget aftaleforhold med Michael Cohl.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top