The Jayhawks i studiet igen

Kommentarer slået fra

Der er glædeligt nyt for yndere af The Jayhawks. Mark Olson og Gary Louris er i studiet igen sammen med resten af besætningen fra 1995-albummet Tomorrow The Green Grass. Og det er første gang siden 1995, hvor Olson forlod bandet for en kunstnerisk indbringende, men kommercielt set beskeden solokarriere.

For et par år siden fandt parret sammen igen og genopdagede ved koncerter den gamle kemi, beretter de til Rolling Stone. Næste naturlige skridt førte ind i pladestudiet.

For, som de siger, at skabe “det bedste Jayhawks-album nogensinde.” De har en del at leve op til.

Gruppen, der er blevet kaldt ‘Hank Williams on speed’, stammer fra Minneapolis, men er lige langt fra Hüsker Dü, Prince og Replacements. Alt-rock er den etiket, nogen sætter på deres musik med Byrds-klingende guitarer, vokalharmonier, hvor kvinterne sidder lige i skabet og melodierne er som hentet lige ud af The Beatles’’ hemmelige overskudslagre for slet ikke at tale om Poco og Neil Young. Men bag den besnærende melodiske tilgængelighed banker et hjerte af stille frygt for kærlighedens forgængelighed, som giver gruppens musik sin helt egen identitet, skulle jeg hilse og sige.

Comeback-albummet forventes udsendt til foråret, men allerede lige efter nytår udsendes stærkt tiltrængte digitale restaureringer af pladerne Hollywood Town Hall og Tomorrow The Green Grass. De vil blive fulgt på vej med en turne, som forhåbentlig når hertil.

Begyndere kan starte med opsamlingen Music from The North Country. Det bliver ikke meget bedre i den genre.

Pr-billede af Steven Cohen, 2010, hentet fra gruppens hjemmeside.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top