Thom Yorke fuld af nye numre

Kommentarer slået fra

Kritikerkæledæggerne Radiohead er lidt længere end Leonard Cohen. De er allerede i studiet og planlægger at udgive nyt album inden jul. I weekenden var guitaristen Ed O’Brien gæste-dj på BBC Music 6. Der fortalte han, at den nye plade nu er ‘inden for rækkevidde’. Og at den er bristefærdig af energi.

En del af de nye sange præsenterede Radioheads mastermind, Thom Yorke, sidste år ved sine solokoncerter. På nettet bootlegges numre som ‘Lotusflower’, ‘The Daily Mail’ og ‘These Are My Twisted Words’ allerede livligt, ja, sidstnævnte er blevet udbudt som helt legitim gratis download.

Det store spørgsmål er om Radiohead som branchens store ikonoklaster igen vil forære pladen væk eller lade folk selv afgøre, hvor meget den skal koste plus udsende den fysisk i begrænset oplag. Til BBC fortalte Ed O’Brien, at selv om mange fans aldrig betalte en øre for den seneste plade, ‘In Rainbows’, indbragte det samlede salg alligevel Radiohead mere end de plejede at få på EMI, så de gør det ikke kun for at frisætte musikken.

En udskrift af BBC-interviewet med Ed O’Brien kan læses her.

Foto: Goldberg/Wikipedia Commons

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top