Ud på landet med Milena

Kommentarer slået fra

Jeg forstår godt, at moderen til TV2 News af og til vil minde sig selv og barnet om, at journalistik er andet end Wozniacki-agtige udsagn og sekundkorte særsætninger, der gør det ud for samtale og udspørgen.

Jeg forstår også, at historien om Milena Penkowa frister som afsæt for et program, der både satser på husartække og journalistik ud over det døgnaktuelle.

Derimod forstår jeg ikke, hvorfor TV2 bruger en halv time på at gentage, hvad vi allerede ved, takket være ikke mindst Weekendavisens blotlæggelse af en sag, der efter omfanget af omtalen at dømme må være af afgørende betydning for Danmarks forskningsrenomme.

”Forsker eller fusker” blev der spurgt sent torsdag. Det kække spørgsmål forblev ubesvaret, selv om TV2 søgte at dekolletere Penkowas uskyld. Bl.a. tog man til Thailand for at snakke med hendes far. Han kunne – surprise – ikke genkende sin datter i de historier, der var kommet frem.

Budgettet rakte også til en tur sydpå, hvor en sagsbehandler på Sporløs-maner fortalte os, at det firma, Penkowa hævder at have samarbejdet med om nogle rotteforsøg, ikke eksisterer. Det kom ikke bag på de af os, der har fulgt føljetonen om forskningens mulige svar på Anna Castberg. Til gengæld kunne TV2’s udsendte tale spansk.

Det var den ene af to nyheder i programmet. Den anden var, at Penkowa fastslog, at hun ikke havde haft noget »romantisk« at gøre med de centralt placerede midaldrende mænd på hendes vej mod toppen.

Mest kød var der på øjeblikket, hvor Penkowa, fordi »jeg vil ikke spænde ben for mig selv«, afviste at tage stilling til, om hun havde skrevet et fremvist brev, hvori hun erklærede sin mor og søster døde – havde det i øvrigt ikke været mere interessant at spørge de to om, hvordan det så var at være genopstandne?

Hertil og ikke længere fik TV2 lov til at komme, men hendes sommerhus ligger flot, hendes sportsvogn er rap og lipgloss-rød og hendes hund virker sød.

Denne tv-anmeldelse kan også læses i dagens udgave af Politiken

Kollega Capac har fulgt Penkowa-sagen tæt.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top