Undskyld for Bloody Sunday

Kommentarer slået fra

Selv om der for længst er gået politisk mode i både at give og kræve undskyldning for al mulig uret begået for ofte meget, meget længe siden må man alligevel sige, at det er bedre sent end aldrig, at det officielle Storbritannien nu går ud og undskylder de blodige begivenheder, der er gået over i historien som Bloody Sunday.

I dag kaldte premierminister David Cameron det ‘unjustified og unjustifiable’, at engelske soldater 30. januar 1972 åbnede ild mod en borgerrettighedsmarch i Bogside-kvarteret i Londonderry. 14 ubevæbnede civile blev dræbt. En rapport har været 12 år undervejs og kostet 190 mio. pund, men har altså givet irerne, inkl. Bono og U2 ret i, at der var tale om en kolonimagts brutalitet mod sagesløse. Godt at have fået det på plads. Mon ikke der er flere begivenheder, der kræver en undskyldning?

For slet ikke at tale om erstatninger, selv om en undskyldning suppleret af en erkendelse om at Bloody Sunday netop var bloody wrong er en start.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top