Universal køber EMI

Kommentarer slået fra

De bliver færre og færre, de store pladeselskaber. Og i dag kom så den i branchekredse ventede nyhed om, at giganten Universal Music Group har købt fødestedet for The Beatles og Pink Floyd, EMI. Musicweek anslår, at prisen er 1,2 mia. pund.

EMI var ejet af Citi Group, mens Universal ejes af Vivendi-koncernen – det er æoner siden, pladeselskaberne har ejet sig selv. Universal-bossen Lucian Grainge bliver således den, der skal gøre det til sød musik at være indehaver af EMI-aktier. Han siger, at han vil respektere den kulturarv, EMI repræsenterer. Naturligvis. Og lægger ikke skjul på, at konstellationen Universal-EMI vil have stor muskelkraft på et marked, som imidlertid ikke længere reagerer så automatisk på styrke som på mere subtile mekanismer. Stort kan nu om dage hurtigt blive noget lort.

Selv om EMI’s bagkatalog repræsenterer ret mange penge og muligheder for at generere endnu flere, er selskabets forlags- og rettighedsvirksomhed om muligt endnu mere indbringende. EMI Music Publishing og dets rettigheder til næsten halvanden million sange (inkl. hele Motown-kataloget) har et stykke tid været til salg. I dag forlyder det, at Sony/ATV (som sidder på det meste af The Beatles) ser ud til at løbe af med guldgruben formedelst 2,2 mia. dollars.

Med de beløb i omløb er det svært at forstå, at branchen mangler penge…

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top