Valgkamp på stopur

1 Comment

Det slog mig forleden, at en debat i Deadline mellem arbejdsgiverdirektøren Jørn Neergaard Larsen og SF’s Ole Sohn ville være forløbet mere seeroplysende, ja, måske ligefrem konstruktiv uden studieværten Nikolaj Sommer.

Han var så speedsnakkende, at Kim Schumacher lød som Jørgen Leth. Og begik den klassiske journalistfejl ikke at lytte. Oppe i sit hoved var han allerede videre til næste spørgsmål. Han piskede en stemning op, så han af Ole Sohn blev bedt om tage det roligt, for Sohn og DA-direktøren kunne godt finde ud at tale med hinanden. De var uenige – om at finde Fair Løsnings famøse 15 milliarder – men blev forsøgt reduceret til kamphaner.

Kunne nogen ikke give Nikolaj Sommer noget mere tid, et større ur, et kursus i disponering eller bare fortælle ham, at vi nok skal nå det?

Samme mangel på styring, skjult i en jernhandske, slog også smitsomt ud i den debat om økonomi, som DR 1’s Tine Götzsche (billedet) onsdag aften skulle forestille at lede og vel også stimulere. (Se eller gense den her)

Hun virkede som postkassetømmerne i min barndom – bagud fra starten. Og så får man travlt. Jeg er sikker på, at hun selv havde indtrykket af at lede et slag. Og gøre det rageskarpt og med overblik.

Virkeligheden var, at hun ikke bare stjal ordet, men billedet. En ting er, at hendes røst nok vil kunne kalde til orden i det store spisefrikvarter. Noget andet er, at hun afbrød, råbte op og efter få omgange virkede som en dommer, der havde givet så mange gule kort, at der kun var de røde tilbage. Man savnede den naturlige autoritet og dermed ro hos to ellers vidt forskellige typer som Steffen Kretz og Jes Dorph-Petersen. De ville kunne trække batteriet ud på selv dansk politiks svar på en døv Duracell-kanin, Claus Hjort Frederiksen.

Alt i alt bidrog Tine Götzsche – uden tvivl ufrivilligt – til det indtryk af selvmodsigende kaos, som jeg ikke tror, jeg er ene om at have af en valgkamp, som på tv degenerer til stopursstyret markskrigeri.

Denne tv-anmeldelse står også at læse i dagens printudgave af Politiken

PR-foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR ©

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    Arne Jacobsen2. september 2011 - 12:44

    Du har fuldstændig ret Torben. Trine Götzsche var aldeles ubehagelig og uforskammet i sin fremtoning. Min kone og jeg sad måbende foran TV’et og troede næsten ikke vore egne øjne og ører. Undrede os over, at de politikere der stillede op til dette vanvid ikke satte hende på plads. Men de turde jo nok ikke de stakler – var sikkert bange for konsekvenserne. Men tænk at voksne mennesker, ja endog politikere som skal nyde vor respekt, fandt sig i at blive talt ned til på den facon.
    Håber Trine Götzsche fik læst og påskrevet efterfølgende af sine chefer. Det var uværdigt TV..!

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top