Vi streamer Rune & Clara Sofie

1 Comment

Selv om vi herhjemme halter en smule bagefter, når det drejer sig om at kunne streame musik lovligt, tager pladebranchen nu forskud på udviklingen og lancerer en decideret hitliste for streamede sange.

Den debuterer i dag, og øverst på listen finder man Clara Sofie (der var for fræk til youtube) og Rune RK med ‘Når tiden går baglæns’. Efterfulgt af uopslidelige Rasmus Seebach med ‘Lidt i fem’ og Shakira med ‘Waka Waka’.

Streaming af musik via nettet kaldes også ’all you can eat’-fænomenet. IFPI’s ’Streaming Top-20’ tager til en start udgangspunkt i streaming af sange fra TDC Play og Telenors WiMP.

IFPI Danmark gør samtidig Danmark til det første sted, hvor man kan score guld- og platinplader alene på streaming-forbruget.

Henrik Daldorph, bestyrelsesformand for IFPI, ser fortrøstningsfuldt på fremtiden, og mener, at ubegrænset adgang til musik på computeren og mobilen kommer til at revolutionere vores måde at bruge musik:

“De nye tjenester giver forbrugerne adgang til musikken på en nem måde, der oven i købet øger lysten til at gå på opdagelse i ny musik,” siger han i en pressemeddelelse. “Det kommer både forbrugerne, musikerne og musikselskaberne til gode”.

Forhåbentlig får han ret.

PR-foto.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    capac7. januar 2011 - 12:56

    Eller måske har pladebranchen bare genopfundet den dybe tallerken…

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top