3. sukkerchok sms-valgt

1 Comment

Der må være en hunger efter X Factor. Også på konkurrerende kanaler. Mens DR-programmet tager tilløb til i endnu en sæson at stikke blår i øjnene på deltagerne, har man de seneste uger på TV2’s morgenflade kunnet følge seernes sms-stemmer afgøre, hvem der bliver det nye medlem i pigepoptrioen Sukkerchok.

Engang for 117 år og et internet siden blev personsammensætningen i popgrupper enten afgjort af pladeselskabet eller – chokerende nok – af grupperne selv.

Den slags har længe været lige så old hat som den hovedbeklædning, der allerede er so last year i branchen.           

Jojo, jeg har læst mig til, at nutidens unge er ligeglade med, om deres idoler bliver sponsoreret, men jeg har hidtil ment, at Go’morgen Danmark balancerer behændigt mellem underholdning og journalistik.

Derfor overrasker det mig, at der undervejs ikke er kommet bare et lille bitte kvæk om, at det da er tankevækkende selvafslørende, at Sukkerchok, der fra starten har været en konstruktion, fornyr sig selv ved at overlade sin skæbne til andre, uanset hvor meget ben i de fotogene næser, især det ene af de to ’gamle’ medlemmer ser ud til at have.

I stedet kulminerede det følelsesladede forløb i grådlabilt gruppekram fredag morgen, da Simone, Etta Camerons barnebarn, fik et stort femtal af seerne og nu skal skifte job fra stylist til wannabe popstjerne. Forskellen virker ikke stor.

Taberne havde helt i tidens tern kun godt at sige om vinderen. Den ene holdt sindssygt meget af Simone (som hun første gang så for mindre end en måned siden). Den anden blev spurgt, hvad hun nu skal lave. ”Tilbage til det normale liv og har man lyst til det?,” sagde kontorassistenten, mens tårerne udviskede hendes showbizmakeup.

For andre kan selv dét virke uopnåeligt. I ’Ultimatum’, TV2’s usminkede og alt andet end følelsespornografiske serie om misbrug og misbrugere, gjaldt det for en af de medvirkende om at ”lære at være mig, bare være almindelig…”

I det lys kan virkeligheden virke som et sukkerchok.

Foto: Beskåret pr-billede af totredjedel af Sukkerchok, som nu får en ny sorthåret kollega

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    lisa4. februar 2011 - 14:27

    jeg er fan af jeg i er seje og smukke knus fra lisa jeg har set jer

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top