Adam Duvå Halls verden

Kommentarer slået fra

De findes skam, de tv-værter, der er bedre end deres program. Og listen er ikke så kort, som man skulle tro. En af dem er Adam Duvå Hall. Han var i ti år en begavet P3-vært og overlevede at byde velkommen til Melodi Grand Prix tre gange. Nu er han på Viasat. Publikum er altså ikke længere så stort, men det er honoraret nok.

Det bør det også være for at kunne holde ud at bestyre Fristet, endnu en tabereksponering i selvbrunersamfundet mellem Paradise Hotel og Robinson. Selv i de omgivelser træder Adam Duvå Hall imidlertid i karakter. Manden har ganske enkelt stil og den sidder ikke i de tatoveringer, han, noget selvmodsigende, promenerer. For han skilter faktisk ikke med sin personlighed.

Han er bare. En smule distant og så alligevel i besiddelse af øjeblikket. Kontrollerende og undersøgende på samme afvæbnende og charmerende gang. Gadedreng og gentleman.

De egenskaber udfolder han i endnu højere grad i De 10 bud, et nyt TV3+-program, som havde premiere mandag, og som »handler om de uskrevne regler og kodekser, som kommer under lup og bliver sat på spidsen i nogle særdeles spektakulære universer.«

Metoden kendes fra Bubber-universet: Værten er også hovedrolleindehaver og af og til offer, men De 10 bud er ikke bare Bubber light. Først og fremmest fordi Adam Duvå Hall ikke tager sig selv så indædt og selvpromoverende alvorlig.

Programmet er lidt for slentrende og langt, en time er længe, selv med de reklamer, der altid gør et Viasat-program ufrivilligt morsomt. F.eks. er De 10 bud sponsoreret af en fabrikant af »berøringsfri armatur«!

I første afsnit gjaldt det om at finde humorens (læs: stand-up-komikkens) ti bud. Anders Fjelsted, stand-up’eren og radioværten, der er forklædt som voksen, coachede Hall, som fik en rundtur i humorens do’s and don’t’s. Og fik fortalt, at det ikke altid hjælper at tage rød næse på. Det var ret sjovt, ikke lårklaskende, men netop underfundigt og lærerigt.

Værten havde fundet verdens angiveligt »bedste vittighed« og skulle lære at levere den. Det lykkedes ikke ganske, men smilene blev til grin, da Hall spurgte sine tilskuere, hvorfor de dog ikke kunne/ville forstå joken, når han nu havde gjort sig så stor umage …

Kostelig komisk underspillet var hans besøg hos en bedemand. Han havde medbragt træsko og spurgte med pokerfjæs, hvor han måtte stille dem. Bagefter tog han med bedemanden ud på en dødskørsel. Og sådan blev det ved.

Bedste bud på et af de ti bud kom fra den 98-årige Nis Sauer, der anbefalede et spejl. Så har man altid noget at grine af.

Rådet være hermed givet videre til flere af Adam Duvå Halls kollegaer.

De 10 bud, TV3+, mandage kl. 20

PR-foto: TV3 ©

FØLG MIG OGSÅ PÅ FACEBOOK


About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top