Amy Grant synger ved Gud godt

Kommentarer slået fra

En af amerikansk musiks mest populære stemmer, Amy Grant, fylder 50 i morgen. Om Gud vil. I visse kredse er hun ikke sådan en, man praler af at kunne lide. Hun er for søndagsskolefersk. Kanske, men hun er faktisk kommet et godt stykke vej musikalsk, siden hun midt i 70′erne debuterede og hittede på det store religiøse plademarked over there.

Amy Grant var næsten eneansvarlig for at mangedoble omsætningen for kristen musik, som tidligere havde været en niche, men som hun gjorde til mainstream. Albummet Lead me on er en milepæl på det område.

Ved indgangen til 90′erne tog hun med albummet Heart in motion og singlerne ‘Baby, Baby’ og ‘Every Heartbeat’ for alvor fat på en popkarriere, der ikke faldt i så god jord i kristne kredse. Der fandt man, at hun viste lidt for meget kavalergang og i det hele taget opførte sig lidt for meget som den popstjerne, pladeselskabet A&M havde gjort hende til.

Siden er Amy Grant vist blevet taget til nåde igen, uden af den grund at slippe taget i et publikum, der holder af en god sang, sunget af en sanger med udstråling og melodisk tæft.

En kollega som Mary Chapin Carpenter rinder i hu, når jeg hører Amy. Amen.

Allmusic.com har et grundigt opslag på Amy Grant.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top