Anbefales: Ditte Rønns debutalbum
Kommentarer slået fraAlene omslaget signalerer det – vi er ude i eksistentiel, søgende kunst her. Man behøver dog ikke at have studenterhue på for at høre Ditte Rønns selvfinansierede debutalbum, Echoes of Madeleine. Lyst til at give sig hen i en fordybelse, som ikke er målrettet, er tilstrækkelig.
Den syngende tangentspiller Ditte Rønn har tidligere gjort sig bemærket i b.a. Røst, en duo med Søren Bebe, der genopdager danske folkeviser med sikker smag, afslappethed over for det vedtagne og sans for det stilfærdigt skæve.
I eget regi arbejder Rønn sammen med guitaristen Sune Skuldbøl Vraa Nielsen, som ynder den svære kunst at gøre sig bemærket ved alt det, han har mod til ikke at spille. Vokalt bebor Ditte Rønn sit helt eget ingenmandsland mellem Tori Amos, Joni Mitchell og Tim Buckley. Og hendes sikre intonationer og lige så drømske fraseringer giver sangene en særegen, dragende slavisk undertone. Jo!
Hendes timbre emmer af noget så selvmodsigende, men uimodsigeligt, som æterisk varme. Klangpoet er en anden betegnelse for en komponist, der nok ikke lige bryder playlistmurene i DR, men alligevel godt ved, hvornår hun har fat i noget, der i ikke slet så tænksomme omgivelser ville falde ud som pur pop. Som på ‘So Softly’. Og ‘Room for you’ (YouTube-link).
Mere kan også gøre det! Det er et personligt landskab, Ditte Rønn opstreger, så personligt, at det kan ærgre, at hun ikke synger på dansk. Det ville fjerne den sidste rest af det lidt for private, der kan være over pladen. ‘I go as deep as I can go’ synger hun. Når hun er bedst, lyder det som alt andet end et postulat.
Den afsluttende obligate anmelderindvending må blive, at musikken næste gang vil kunne nyde godt af at lade den iboende lidenskab vokse friere.
Coverdesign: Claus Poulsen med foto af Sanne Holmskov Thrane.
About the author
Anmeldelser

Charles Bradley bløder stadig
No CommentDa Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60
No CommentFor mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]