Anbefales: Ulige numre

Kommentarer slået fra

Forestil dig Håkan Hellström på her & nu-dansk sunget a la Jens Nørremølle tilsat Jefferson Airplane-guitarer, en knivspids Alrune Rod og Day of Phoenix, krydret med Suede samt C.V. Jørgensen anno 1978, og du har det unge, nye københavnske band Ulige Numre. Sådan cirka.

Bandets netop udsendte digitale ep med fem energidirrende og smittende, atmosfærefyldte sange er en debut af den slags, som man i disse tider meget nemt kan komme til at overvurdere. Tag chancen.

Det er også musik, som det let kan forekomme komisk at analysere, fordi sangeren og guitaristen Carl Emil Petersen, bassisten Nick Lee, trommeslageren Teis Lindeskov Søgaard og tangentspilleren Jacob Ulstrup spiller så intuitivt og renhjertet, at man skulle tro det hele bliver til i samme øjeblik, man hører det.

Det er selvfølgelig anmelderløgn, men det er også det eneste, som ikke er sandt omkring denne lille popperle, der bliver blankere og blankere jo mere den bliver brugt for nu at citere den gamle sang ‘Drøm om et sted’. Ulige numre drømmer ikke om et sted. De lever i det. Og er med til at skabe det.

Stedet hedder København som en sindstilstand. Deres København, den by, der har lært dem at gå, selvom de ikke hvorfor eller hvorhen: “København, du er kun alt jeg har/når dine tusinde øjne lukker i/og mørket maler dig uendelig/dine døtre de vil mig intet godt/men dine øjne lyser mig hjem når jeg får nok”, som det hedder i åbningssangen (link til video)

Og øjnene står, ligesom ørerne, også på stilke i en sang som ‘Navn i sne’ med mariachi-guitarer, Gasolin-trommer og Carl-Emil Petersen syngende forelsket og selvforelsket om at lade sig føre hvorhen det skal være, ligeglad med at tilfældet får lyster til at rime på løfter.

Sangene på denne ep gennemstrømmes af en jubel over at være til og over at være ung, men ville kun have været så svalt forbigående som forårsregn havde det ikke været for den bittersøde understrøm af viden om, at ingen eufori varer evigt. På den anden side er øjeblikke til for at blive grebet: “Ingen ting skal visne, men alt skal springe ud. Vi er unge lidt endnu…”

I al sin uopstyltede poesi har Ulige numre begået en af årets bedste danske udgivelser. Alt andet lige.

Mere, tak.

Ulige numre udkommer på Auditorium/A:larm Music og kan foreløbig kun fås digitalt på iTunes.

Besøg bandet her.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top