Ann Gretes hits

Kommentarer slået fra

Der er så meget tv-anmeldere ikke forstår. F.eks. hvorfor langsiden under håndbold-VM plastres til med danske bandereklamer. Forestiller nogen sig, at seerne bliver tilskyndet til at købe en seng på afbetaling, få et nyt køkken (med liv) eller tag (fra Phønix) for slet ikke at nævne alle os, der under et dansk kontraangreb ikke drømmer om mål, men om en ny pumpe fra Grundfos.

Jeg kan heller ikke forstå, hvorfor nogen er så kede af, at der ikke kommer tilskuere til kampene. Netop det øger jo fokus på spillet. I modsætning til den hjemlige, DHF-autoriserede tivolisering af spillet med følgespots, udråbere og dj’s, der går efter laveste musikalske fællesnævner. Bare klaveret spiller, kerer ingen sig åbenbart om, at håndbold taber i valør og værdighed.

Også på den led er det nyfødte landshold til gavn for sporten. Især fordi mange af spillerne dementerer fordommene om sportsfolk som diplomater eller umælende får. En spiller som Ann Grete Nørgaard er i den grad på. Også efter kampene. Hun undskylder ikke, at hun er god. Hun stråler, men ikke af falsk beskedenhed. Og så burde hendes sprog inspirere enhver sportsjournalist. Som da hun sagde, at der ikke fandtes noget stof, der kunne gøre hende så høj som efter at have sidsteøjebliksafgjort en kamp.

Der er også noget denne tv-anmelder godt kan forstå. F.eks. værdien af, at TV2 kan dække VM på mere end en kanal. I gamle dage fik vi klaphat-nationalistisk kun Danmarks og de afsluttende kampe at se. Med TV2 Sport får vi et helhedsindtryk af VM og i tilgift dramatiske kampe, som da Brasilien sent onsdag knebent tabte til Spanien.

Til gengæld betyder TV2’s dobbeltløb, at DR1 i endnu højere grad er på udebane. Det kan godt være, Jan Harkamp i sin tid var god til bordtennis, men som overdocerende speaker swinger han ikke. Og slet ikke sammen med den brøsige, men kyndige Leif Mikkelsen, som man med fordel kunne overlade al tale til.

På den anden side er de oppe imod et TV2-hold, der har det som Trine Jensen sagde om landsholdet: »De er gode til at gøre hinanden gode…« Sammen med håndboldens Mader & Leth, Thomas Kristensen og Bent Nygaard, løfter ekslandsholdspiller Jensen VM-dækningen, så den netop ikke forfladiges til det, en menig TV2-journalist i et båndet indlæg kaldte ’harpiksherlighederne.’

Suk, der er altså fortsat fast arbejde for klichépolitiet.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top