Anne Dorte bliver ikke borte

1 Comment

Netop som man (læs: jeg) havde forligt sig med, at Anne Dorte Michelsen var faldet til hvile i en niche som fortolker af salmer og danske sange af den eviggrønne slags, kommer så hendes første album i fire år.

2007-udgivelsen, den Jan Sivertsen-producerede Hvor var det nu vi var?, var en solid reproduktion af brandet Anne Dorte Michelsen. Denne gang har hun allieret sig med Chief 1 alias Lars Pedersen. Han har lokket den gamle poptøs frem i fruen uden så meget som et elektronisk taktslag at glemme eller gemme, at sangerinden næste gang fylder 53…

Hvis man kun hører Anne Dorte som tysthedens og melankoliens besynger, vil man sikkert blive genereret af alle de nymodens rytmiske narrestreger, men de hverken støjer eller får musikken til at lyde medløberagtig. Chief 1 giver sangene en ny kant. Fordi han har stor respekt og smag for den melodiske mundrethed, der altid har været Anne Dortes nådegave.

Kombinationen Pedersen-Michelsen argumenterer overbevisende for sig selv på et nummer som ‘Ser du mig tæt på’. Det burde gøre Medina misundelig.

Eller i et mere traditionelt tråd en sang som ‘En gammel skade’ med de nøgne åbningslinjer “siden du forlod mig har jeg aldrig rigtigt fundet hjem”, fulgt op af Jens Fredslunds Jim Keltner-tunge trommer og hendes faste guitarist, Johanne Nørrelykkes akustiske fingerspidsfornemmelse, garneret med økologiske celloer og producerens finurlige loops. Hun har ikke været bedre siden det bedste i Tøsedrengene.

Det skulle da lige være på sangen ‘Hvis Du Vidste…’, hvor hun til endnu en uimodståelig popsang fortæller om at opsøge lykken selv om hun burde vide bedre, men hvad gør man ikke for at få sit triste hjerte til at slå, som hun synger.

“Jeg ved ingenting om kærlighed”, synger hun i samme sang. Hendes beskedenhed klæder den pæne pige i hende, men faktisk ved få sangskrivere så meget om hvor nødvendigt, men svært det er at få kærlighed til at rime på ærlighed.

Hvis du vidste demonstrerer med stilfærdig styrke, at Anne Dorte fortsat er en af de bedste til at beskrive alt det sagte og usagte “mellem dig og mig”.

Anne Dorte Michelsen: Hvis du vidste. Producer: Chief 1 m. Anne Dorte Michelsen. Black Pelican Entertainment/Sony.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    Klaus27. marts 2011 - 16:45

    finurlige loops?

Related Articles

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top