Aqualung holder sig ung

Kommentarer slået fra

Aqualung, albummet, der for mange Jethro Tull-fans er, hvad stakkels Tommy er for The Who, er blevet remixet og remastereret. Af Steven Martin og pladens skaber, Ian Anderson. Resultatet vil kunne høres til september. Og inkludere surround sound-mix. hvis man er til det.

Mens de var i gang, medtog de også en stak outtakes – naturligvis – og varianter af de allerede kendte numre. Med andre ord: Nok til at retfærdiggøre en bokssæt-udgivelse, de aldrende unghippiers svar på coffee table-bogen.

Aqualung udkom i England i marts 1971. Og var ret skelsættende dengang ved sin næsten-akustiske approach. Mange, inklusive denne blogger, hørte dengang pladen som et konceptalbum. Den vildfarelse søgte Ian Anderson at rive os ud af i 2005:

“I always said at the time that this is not a concept album; this is just an album of varied songs of varied instrumentation and intensity in which three or four are the kind of keynote pieces for the album but it doesn’t make it a concept album. In my mind when it came to writing the next album, Thick as a Brick, was done very much in the sense of: ‘Whuh, if they thought Aqualung was a concept album, O-O-K, we’ll show you a concept album.’ And it was done as a kind of spoof, a send-up, of the concept album genre. … But Aqualung itself, in my mind was never a concept album. Just a bunch of songs.”

Pladen var den sidste med Clive Bunker bag trommerne, den første med bassisten Jeffrey Hammond og så var keyboardspilleren John Evans omsider blevet officielt medlem af gruppen eller hvad man nu skal kalde et band, der i den grad tilhørte Ian Anderson.

Det vil ikke være første gang, Aqualung genudgives og lydforbedres. Min 1998-udgivelse indeholder således seks ekstranumre, bl.a. fra BBC’s live-arkiv.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top