Aura klædt helt af

2 Comments

Skal vi lege Shakira forklædt som Lady Gaga i år? Sådan må de have spurgt sig selv, da Auras næste album skulle konciperes. Ind til Los Angeles flyves Aura til sangskrivende producere som David Jost og Rick Nowels, som bl.a. har Lady Gaga og Madonna på c.v.’et og for den sidstes vedkommende også Belinda Carlisle, Lykke Li, Dido og Colbie Caillat.

De to sidste var blandt inspirationskilderne til Auras sødmefyldte debutalbum Columbine fra 2008, hvor hun både som sanger og sangskriver vakte forhåbninger om noget specielt. Sange som ‘Glass Bone Crash’ og den delikate ‘Song for Sophie’ havde noget personligt på hjerte om ungdom og en følsomhed, der rækker længere end Facebook-venskaber.

Nu har man gjort et talent fortræd. Kun den velgørende underspillede titelsang minder om Auras vokale og melodiske potentiale. Det kan godt være, at sangen ‘Geronimo’ er blevet et hit i Tyskland, men sangen er lige så forglemmelig som sidste års vinder af Robinson og beviser kun, at europoppen er lige så kriseramt som eurovalutaen.

De andre sange er ikke meget bedre. Klicheerne står i så lang en kø, at de har opgivet at trække et nummer for at komme til. Det kan også være det samme.

Et eller andet sted bag de robotagtige, uorganiske Aqua-agtige arrangementer aner man konturerne af et levende, sårbart menneske. Som på ‘Where the wild roses grow’ om at holde fast på sin inderste styrke og passe på sine hemmeligheder.

Først tager hun Berlin og siden Melodi Grand Prix. En sang som ‘Superhuman’ kunne sagtens vinde det sidste. Især hvis hun forkøber sig i trommemaskiner og stiller op for et østeuropæisk land iført det samme kostume, som hun promenerer på albumforsiden.

Jo, Aura Dione bekræfter bedrøveligvis den gamle branchesandhed om, at alt for forcerede forsøg på internationalisering ofte ender som provinsialisme for fulde udtræk.

Aura Dione: Before the dinosaurs. Island/Universal.

Sangerens hjemmeside finder du her.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    arne schiøtt15. november 2011 - 12:45

    100% enig i dine ord. Vil dog lige tilføje at det faktisk er Aura selv, som står bage pladecoverets lay-ouy i det hun har været Art-director, på projektet. Hvis ikke man vidste bedre kunne man ellers godt tro at det var en “gammel gris” som stod bag!

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top