Barbra Streisand som softrocker

Kommentarer slået fra

Omkring 1963-64 havde jeg et hedt forhold til Barbra Streisand. Forholdet var selvfølgelig hemmeligt. Man kunne ikke dengang synes om både The Beatles og The Rolling Stones og så en sanger, hvis profil var lige så aristokratisk smuk som hendes sang var både artistisk uforlignelig og hudløs.

I enrum med hende blev jeg for alvor indført i den store, gyldne, eviggrønne amerikanske sangbog. Hendes tre første plader er den dag i dag eksemplariske. Så voksede vi fra hinanden, Barbra og jeg. Og vi mødtes først igen i 1971.

Anledningen var albummet Stoney End, som disse dage for 40 år siden modtog en guldplade i USA og blev hendes største hit i en årrække. Der var en uro i luften. Den følte Streisand også. Hun markerede sig moderat venstrepolitisk og røg pot på scenen i Las Vegas. Hun skiftede musicalroberne ud med Levi’s. Rolling Stone, dengang den hippeste trendspotter, kørte en feature på hende med den sigende rubrik “The Jeaning of Barbra Streisand”

Stoney end var Streisands og producer Richard Perrys måde at få opdateret hende på midt i en tid, hvor Linda Ronstadt var den nye gudinde og singer-songwriteren var gud. Titelnummeret er en gammel Laura Nyro-b-side, som bærer pladen. Andre gode skæringer – det hed det dengang – er skrevet af Gordon Lightoot, Nilsson og Joni Mitchell.

Bag en Barbra bristefærdig af overskud og spilleglæde spiller folk som Randy Newman, Hal Blaine, Eric Weissberg og Joe Osborn. Med andre ord: Kontemporært så det klodser og ikke så opportunistisk som nogle anmeldere ville have os til at tro dengang.

Albummet kunne godt fortjene den store 40 års jubilæumsbehandling.

http://www.youtube.com/watch?v=oA-I33JK3pg

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top