Biblioteker roser Beatles-bog

3 Comments

Lektørudtalelserne er en af de rettesnore, bibliotekarerne har at købe ind efter. Nu er der kommet udtalelse om min Beatles-bog. Jeg kvitterer med et “yeah, yeah, yeah”.

Her er udtalelsen in extenso:

Anvendelsesmuligheder/målgruppe/niveau:

Henvender sig til både nybegyndere og kendere af Beatles. Sekundært også til interesserede i rockmusikkens historie.

Beskrivelse:

Torben Bille (f.1949), kendt som kritiker, journalist og redaktør på flere store dagblade samt det hedengangne legendariske tidsskrift MM. Torben Bille har fulgt The Beatles siden starten af deres karriere og var en af de heldige som overværede en af to koncerter i Danmark d. 4. juni 1964. Bogens udgivelse skyldes bl.a. 40-året for Beatles’ opløsning og 50-året for navnet The Beatles. Bogen er en personlig beretning om The Beatles’ karriere fra starten og til opløsningen i 1970, krydret med mange karakteristiske s/h fotos. Vi følger historien delvis kronologisk foruden et par interessante indspark om den danske musikscene på daværende tidspunkt. Bagerst i bogen forsøger Torben Bille sig på en genanmeldelse af Beatles’ oprindelige albums ud fra nogle selvvalgte “dogmeregler”. Bogen indeholder desuden en fyldig litteraturliste med “abstract”.

Sammenligning:

Torben Billes bog gør sig rigtig godt sammenlignet med den store Beatles-litteratur.

Samlet konklusion:

Det er jo som at få genfortalt en historie, man kender i forvejen, men i Torben Billes hånd føles materialet frisk igen. Bogen er fuld af fine personlige og humoristiske anekdoter foruden interessante vinkler, man måske har glemt. Som samlet fremstilling af Beatles’ karriere fungerer bogen glimrende.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

3 Comments

 1. comment-avatar
  capac1. december 2010 - 13:59

  En ting er anmeldere. Noget andet lektører. Til lykke med den fine promovering!

 2. comment-avatar
  Torben Bille1. december 2010 - 14:01

  @capac: Så sandt som det sagt. Lektører er der jo penge i:-)

 3. comment-avatar
  Klaus1. december 2010 - 17:16

  Ja, jeg har personligt indkøbt to eksemplarer…

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top