Christiansborg i limbo

Kommentarer slået fra

Peter A.G. foreslog engang at lukke dansk rock et par år. P.t. ønsker jeg mig det samme for Christiansborg-reportagen. Genren befinder sig i limbo. Det er nemlig aldrig sjovt at stå udenfor, for der må jo næsten pr. definition foregå noget næsten fordækt, dér, hvor der ikke er journalister til stede.

I ’21 Søndag’ fik den derfor ikke for lidt. For det tilfælde, at nogle af de 3.546.434, der afgav deres stemme, stadig ikke har styr på partibogstaverne, fortsætter DR1 med sin LEGO-klodsede-layout.

Dem om det, men naturligvis er det ikke godt tv, at politikerne ønsker sig arbejdsro til at finde holdbare løsninger på de problemer, som journalisterne ofte anklager dem for ikke at tage alvorligt nok. Redaktionen havde derfor også fundet blokbogstaverne frem i selve indslagene: Vi fik således at vide, at der var »fuldt blus under magtkampene« og »hemmelige møder«, og nogen vejrede en sensation, da det forlød, at Helle Thorning-Schmidt havde indkaldt blå blok til møde mandag. Indtil en behjertet sjæl mindede om, at det sådan set er hendes pligt som kgl. undersøger.

Denne dramatisering går i jargonen som sovs & kartofler. For seerne smager det som luftsteg og vindfrikadeller. Ro på. Landet stander ikke i våde af i et par dage ikke at få serveret mellemregninger, som om de var facit. Gå på afspadsering. Eller husk os på sulten i Afrika.

Som Margrethe Vestager svarede med mild sarkasme, da hun af de ivrigt strittende mikrofoner blev spurgt, hvad der foregik: »Der forhandles. Kan I ikke køre det som breaking?«

Samme aften varmede DR1 op til ny sæson af Borgen ved at genvise sidste sæsons slutafsnit. Politikere har betonet, at serien ikke ligner virkeligheden – det skal jeg ikke kunne sige, men mon jeg var den eneste, der tænkte mit, da snakken gik om kortsigtet blokpolitik, og da Sidse Babett Knudsens hudløst spillede, samlivsramte statsminister blev spurgt, hvad hun ville med magten – udover at have den.

Tilbage til AG. Han sang om at ryge en stråhat. Henrik Qvortrup måtte spise en sådan. Det havde han lovet, hvis Anders Samuelsens storfamilie kom på tinge. Go’ Morgen Danmark serverede hatten, godt krydret, og al dente.

I øvrigt en god opskrift på politisk tv-journalistisk.

Dette er en udvidelse af den tv-anm., der i dag står i printudgaven af Politiken

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top