Christianshavn før Gasolin’

Kommentarer slået fra

Det kommer ikke som en overraskelse for mig, at det på søndag er 40 år siden, Huset på Christianshavn sendtes for første gang. Den har virket noget mølædt de gange, jeg ikke har kunnet undgå at støde ind i den derude i rerun-helvedet.

Serien har ikke samme samfundshistoriske resonans som Matador, der kom syv år senere, men sådan var den heller ikke tænkt. Var vel nærmest Erik Balling og Lise Nørgaards egen træningslejr. For nu at nævne to af de instruktører og forfattere, der gjorde Amagergade danmarksberømt længe før nogen anede, at det havde været barndommens gade for Anker Jørgensen.

Det, der kommer bag på mig, er at dvd-udgaven efterhånden er solgt i 1.2 mio. eks. og at tv-genudsendelserne af enkeltafsnit alligevel trækker i omegnen af 800.000 seere. Jeg har sagt det før: Nostalgi er kommet for at blive. Den serie var nostalgi allerede da den sendtes første gang.

Men vi så den live, gu’ gjorde vi så, og bagefter hørte vi The Who og Led Zeppelin. Meget mærkeligt. Og kan ikke kun forklares ved, at der ikke var andet at se. Vi kunne jo bare have slukket. Det gjorde vi ikke, og den dag i dag ser vi nogle helt bestemte ansigter for os, når nogen siger flyttemand og dyrehandler – dengang uplettede respektable erhverv. Og Arthur Jensen kunne senere ikke dukke op i Korsbæk uden at vi med Poul Reichhardt-tonefald skulle råbe Meyer efter ham.

Pressefoto: Rolf Konow/DR

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top