Da Bob blæste Harry et stykke

Kommentarer slået fra

I morgen er det 50 år siden Bob Dylan først gav lyd fra sig i et pladestudie. Det foregik i New York. Formedelst tariffen på 50 dollars lagde den unge Bobby Dylan mundharpe på Harry Belafonte’s tolkning af ‘The Midnight Special’. Nummeret udkom året efter på lp’en af samme navn.

Når man genhører den, er det sjovt at høre, hvordan Dylan hele tiden lyder, som om han har lyst til at udfordre Belafontes meget slebne sangforedrag. Vi er i en anden tid end bare to år senere. Mainstream lød meget høfligt og var det, selv om Belafonte jo for mange stod som en fyrtårn i borgerretsbevægelsen.

Dylan indspillede henved en snes versioner af ‘The Midnight Special’ samme dag, men blev aldrig helt tilfreds. Jobbet åbnede til gengæld nogle døre og nogle dage senere indspillede han med Carolyn Hester og blev hørt af John Hammond og resten er historien.

En pudsig detalje: I en af kommentarerne til youtube-klippet hedder det, at den, der spiller mundharpe, burde finde sig et andet job.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top