Declan møder Reginald

Kommentarer slået fra

I disse kulturelle sparetider må Elvis Costellos show Spectacle være enhver tv-producers drøm. To musikere sidder på hver sin stol, belyst af et par spots. Bag dem står et lille band, og så går snakken ellers, kun afbrudt af, at den ene eller den anden eller begge musikere giver en sang foran et opmærksomt cafepublikum.

Showet har bl.a. kørt på svensk tv. Nu sender DR K første sæson hver tirsdag (med genudsendelser). Der er to sæsoner. En tredje overvejes.

Jeg ville ikke betænke mig. Åbningsprogrammet var fra 2008, men virkede tidløst. Costello, den fhv. vrede, unge mand i britisk rock, mødte Elton John (en af seriens bagmænd). De talte sammen som de venner, de ikke skjulte, at de også er.

De blev dog aldrig indforståede. Heller ikke selv om der rockhistorisk blev nørdet igennem, så luften var tyk af navne, der ikke kan have sagt det overvejende unge publikum alverden. Elton fortalte om sin fascination af den amerikanske sangskriver David Ackles, og gav et af dennes numre i duet med Costello, som er en lydhør vært, der formår at skabe en atmosfære af lige dele afslappethed og tankevækkende alvor.

Præcis som den musik, der tales om. Elton demonstrerede pædagogisk ved pianoet, hvordan Laura Nyros sangskrivning havde inspireret ham til ‘Burn Down The Mission’. Han fortalte også om første gang, han mødte sit idol, Leon Russell, og troede, han stod til spanking for sit spil, som ikke havde været overbevisende hin aften. Det eneste råd, Russell gav ham, var om et skyllemiddel til halsen, som Elton bruger den dag i dag.

Faktisk bliver der spillet forbløffende lidt musik i programmet. Det føles bare ikke sådan, fordi musikaliteten og glæden ved den er så allestedsnærværende. Det er vist den slags tv, nogen vil rubricere som old school. Den vil jeg godt være evighedselev i.

»Var det kedeligt,« spurgte Elton John til sidst. Nej, kun vanedannende.

Denne tv-anmeldelse kan også læses i dagens Politiken.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top