Duffys svære toer

Kommentarer slået fra

Mens vi venter på, at Amy Winehouse skal få taget sig sammen til at forløse sit talent, har vi bl.a. walisiske Duffy. Det er ikke noget dårligt bytte.

Lad det være sagt straks: Duffys andet album Endlessly er ikke så velskabt som 2008-debut’en Rockferry. Det ville også være et urimeligt forlangende. Sange som titelmelodien, ‘Warwick Avenue’ og ‘Syrup & Honey’ samt ‘Hanging On Too Long’ var og er eksemplariske, originale bekræftelser på den traditionsforelskelse, Duffy nød at delagtiggøre os andre i, da hun triumferende fortolkede ‘Stay With Me Baby’ på soundtracket til filmen The boat that rockedi selve filmen hørte vi Lorraine Ellisons evergreen-version.

Endlessly har Duffy skiftet producer og medkomponist. Istedet for eks-Suede-guitaristen Bernard Butler er kommet Albert Hammond, som nogen måske husker for hittet ‘It Never Rains In Southern California’.

Det betyder en mere sofistikeret, sine steder småsmart, lidt for hi-tech maskinel produktion, som får Duffy til at lyde mere som Madonna end som Lorraine Ellison og Brenda Holloway. Ikke noget ubetinget godt bytte.

Hendes vokale kropslighed er også blevet mere lillepiget kælen og indladende uden af den grund at virke mere sexet, men skipper man mid-tempo numrene, minus den smittende ‘Well Well Well, rummer Endlessly ret gode ballader, intelligent arrangerede. Ja, ‘Don’t Forsake Me’ kunne have været sunget af Dusty Springfield. Det er en ros. Og ‘Too Hurt To Dance’ lyder som en ny-klassiker for bænkevarmere i alle aldre. Se videoen her.

Endlessly holder nok ikke evigt, og at kalde den ‘guddommelig’, som de råber i tv-annonceringen, er ude i skoven, men mindre kan som bekendt gøre det nu om dage.

Duffy: Endlessly. Producere: Albert Hammond & Duffy. A&M Universal.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top