Flosklerne runger i Voice

1 Comment

Trætheden sætter sig lammende i mig, allerede da reklamespeakeren med udråberstemme fortæller, hvem der er dommere i TV2′s nye lørdagssatsning, Voice – Danmarks største stemme.

Vi får at vide, at Lene Nystrøm fra Aqua er “Danmarks regerende popprinsessese” og at hun med Aqua er “klar til at fortsætte, hvor de slap.” Nogen har glemt at fortælle TV2′s tekstforfatter, at Aqua p.t. hverken kan sælge deres comebackplade eller koncertbilletter.

Og i samme stil kan Sharin Foo naturligvis ikke bo i noget så simpelt som Los Angeles. Næh, hun bor i L.A. På samme måde kalder man Steen Jørgensen for ‘Dansk rocks godfather’. Må jeg næste gang anbefale, at man slår floskelfilteret til. En ekstra bonus kunne så være en større sproglig præcision.

Ideen i Voice er selvfølgelig ikke TV2, men købt: Hovedideen er, at dommerne ikke skal kunne se, hvordan sangeren ser ud, før de beslutter sig. Det er altså kun stemmen, der tæller. Tanken er sympatisk, men hul i hovedet. Det er rigtigt, at man på konservatorierne benytter sig af blind fold auditions, men det er jo fordi en cellist jo ikke ligefrem skal performe, men indgå i en helhed. Som popstjerne in spe er der meget andet end stemmen, der tæller med i vurderingen.

Det er alle showets dommere bevis på. På hver deres måde.

Den gode ting ved Voice er, at man ikke, som i X-Factor, skælder folk ud. Panelet er faktisk gennemgående sødt, venligt og sagligt over for de unge håbefulde, som ikke altid er lige unge. L.O.C. og Steen Jørgensen virker rare, ærlige og cool. Sharin Foo er fuld af sødme og en intelligens, som ikke kun sidder i designerbrillerne.

På den baggrund virker Lene Nystrøm endnu mere uudholdelig. Hun var fra starten totalt overgearet  og fik til sammenligning Gitte Stallone til at ligne diskretionen selv. Mens de andre var ret forsigtige med at love guldplader og grønne skove, kørte hun desuden derud af med udsagn a la “du kan vælte nationen”. Og Amalie-agtige sætninger som “en ekstra creme på toppen af lagkagen”.

Premiereaftenen bød på gode, men ikke afgørende store stemmer. Niveauet er absolut over X-Factor, men facit bliver lige så sikkert, at vinderen vil få udgivet en enkelt plade, hvorefter pladeselskabet melder, at “vi har i samarbejde med xx været enige om, at begge parter kan få mere ud af fremtiden ved at arbejde hver for sig.”

Butikscentrene truer. En sæson eller to.

Et udvalg af kandidaterne kan du se her.

Pr-foto: TV2 Danmark ©

 

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

  1. comment-avatar
    capac27. november 2011 - 12:41

    Endnu et argument for ikke at forlænge abonnementet på TV2.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top