Gå ikke forbi Drive-By Truckers

2 Comments

Kan der komme noget længerevarende ud af at være fans af Lynyrd Skynyrd? Ja, svarer sydstatsgruppen Drive-By Truckers med en tungtvejende trefoldighed af Crazy Horse-guitarer, centnertungt basspil og usmykkede, men smukke sange om alle de dæmoner og frustrationer, der gemmer sig i småbyerne i Syden.

Go-Go Boots er bandets nye album, det elvte i rækken siden debut’en i 1998 med Gangstabilly.

Hovedfiguren er sangeren og sangskriveren Paterson Hood, men The Truckers er ikke et one-man band. Bassisten Shonna Tucker synger og har skrevet et af pladens fineste numre, ‘Dancing Ricky’, om ham, der går i skjorter, der er for lille til hans krop præcis som det håb, han bærer inden i. Og guitarerne, det delikate klaviaturspil og de meget bevægelige trommer er med til at få The Truckers til at undgå at falde i pastiche- og parafrase-fælden.

De er meget mere end southern rock, men de er også det.

Patterson Hood skriver ikke jubelsange om sydstatskulturen – han har skrevet en hel rockopera om emnet, men han omgærder sine figurer og historier med en varsomhed, der rører og engagerer. F.eks. i ‘Ray’s Automatic Weapon’ om den nogle-og-tresårige fyr, der ikke længere tør eje en pistol: “Ray, I got to tell you/you got to come take that gun back/cuz these things that I been shooting at are getting all too real…”

At bandet også har en fortid som danseorkester i obskure buler og er et meget givende live-band kan nydes på deres version af Eddie Hinton’s ‘Everybody Needs Love’. Og samme nu alt for glemte Hinton – “den hvide Otis Redding” – og hans country soul hyldes og lever videre i Shonna Tuckers sprøde version af ‘Where’s Eddie’.

Hvis jeg var dig, ville jeg tage mine go-go boots på og gå ned til din lokale pladehandler – hvis du ellers kan finde ham…

Drive-By Truckers: Go Go Boots. Producer: David Barbe. ATO Records/VME

PS: Patterson Hood er søn af bassisten David Hood, medstifteren af Muscle Shoals-studierne, så han har ikke sit southern swing fra fremmende.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    Klaus7. april 2011 - 22:37

    Otis Reddings enke sendte ungerne til sangundervisning hos Eddie Hinton. Fact eller en god historie?

  2. comment-avatar
    Torben8. april 2011 - 08:31

    Det er en historie, Patterson Hood har rejst med. Det er nok mest en god historie. Andre kilder har en version med at Hinton lærte den ældste af sønnerne at spille guitar.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top