Helmig højt belagt

Kommentarer slået fra

Det er en god tradition, DR UnderholdningsOrkestret har fået med at invitere popstjerner inden for og udsætte dem for strygere og højt belagt. Seneste ‘offer’ er Thomas Helmig. Resultatet kan ses i aften på DR1 kl. 22.15. Og høres på P4 i morgen kl. 16.

Jeg og fruen var til koncerten, som var en fyraftensbegivenhed i Koncerthusets Studie 2. Det samme var sangerens mor, og 250, især kvindelige, fans. Det sjove ved Helmig (og for den sags skyld Michael Falch) er jo, at de, der hvinede af ham som teenagere, nu stadig står og vrikker med hofterne og opfører sig som små piger. I hvert fald var der gang i tøsefjanteriet, lipglossen og mobilkameraerne ved siden af os.

Thomas Helmig lader sig ikke mærke (alt for meget) af det. Han er og bliver vor fremmeste soulsanger. Og med bandet, anført af trommeslageren Claes Antonsen, veteranguitaristen Per Møller og Nellie Ettison, der kan andet end synge juhu, var der dømt fodflyttende funk op og ned af Nørrebrogade, tilegnet alle kvinder i og uden røde kjoler.

DR Underholdningsorkestret med Michael Bojesen gjorde en del godt for Helmigs sange. Især arrangementet af ‘Støvregn’ var rislende poetisk. Og Helmig blev for en stund helt andægtig, da man rullede flyglet ind, men da han slog tangenterne an, forenedes Billy Joel, Marvin Gaye og Elton i en drengerøv fra Risskov. Rent ud betagende.

Undervejs bliver han interviewet af den meget situationsfornemmende vært, Anders Bisgaard, om livet og kærligheden. Bl.a. fortæller Helmig, at han tit skriver sange om natten. For som han siger: “andre føler ro om natten. Jeg føler uro inden i mig selv og den uro kan jeg skrive på.” Det kan høres.

Sangeren bliver også spurgt om, hvad hans værste mareridt er.

Det er, siger han, “at vågne op og opdage, at jeg er blevet til Thomas Helmig”…

Dén fangede de vist ikke helt, pigerne ved siden af mig.

Sidste: Efter at have set tv-programmet kan jeg kun konstatere, at det var bedre at være der selv. Programmet prioriterede, af måske indlysende grunde, samarbejdet med DR’s ensemble. Virkeligheden var, at strygerne kun spillede en god, men mindre rolle ved seancen, som blev båret af den spilleglæde, Helmig og hans orkester fik ud over den ikke eksisterende rampe. Læg dertil, at tv-programmet ikke kunne finde ud af, om det ville være en reportage eller en koncert.

Foto uploadet af Jesper Sant Nielsen på Helmigs Facebook-site.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top