Lundell følger plader op med bog

Kommentarer slået fra

Ulf Lundell aflyste tidligere på året en turne med 23 koncerter, fordi han, som han sagde, følte sig udbrændt. Som en slags kompensation udsendte han så for en måned siden hele to live-albums, et dobbelt med band fra Roskilde 1999 og et unplugged soloalbum fra 2008-turneen.

Lundells midnatskoncert på Orange Scene huskes som strømførende, men kommer ikke helt så indlysende igennem på plade. Optagelseskvaliteten står Anders Dohn og DR’s siden hedengangne live-unit for, ak ja. Den er fremragende. Men der er noget lidt for forceret over musikken, som om Lundell hele tiden har problemer med at synge sig på omgangshøjde med sit band, der ellers tæller notabiliteter som guitaristen Janne Bark og trommeslageren Magnus Norpan Eriksson.

Så folder musikken sig bedre ud på 2008-optagelserne, hvor Lundell har tid og rum til at synge sig ind i sangene, så de får nyt liv istedet for bare at være festfyld. Højdepunkter er ‘Den Vassa Eggen’ og sjældnere fremførte numre som ‘Rebeller’ og ‘Naken Nerför Gatan’.

Som om tre pladesider på et år ikke er nok, annonceres også en ny roman af Lundell, Allt är i rörelse. I forskræppet til bogen kaldes den “Storslaget och tjyvnypande, sorgligt och humoristiskt, personligt och allmänmänskligt kommenteras och analyseras livet, åldrandet och vår samtid”.

Vanen tro har den også umiskendelige selvbiografiske strejf. Bogen følger en nogleogtresårig kunstner, der ser tilbage på sit liv, skandalerne og succeserne. Han bor ensom ude ved havet, har en weekendelskerinde og arbejder på en retrospektiv bog om sig selv…

Og vanen tro, i det mindste når man taler om Ulf Lundell, bliver bogen på 400-500 sider.

Den udkommer i Sverige sidst i september.

Hvem sagde udbrændt?

Ukrediteret omslagsfoto til den nye bog.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top