Mathilde Falch er helt sin egen

1 Comment

Lad os få overstået trivia først: Jo, hun er yngste datter af Michael Falch (og Linda Lyneborg), så det kan ikke undre, at hangen til sangbar guitarrock hænger ved, men ellers er Mathilde Falch ved at skære sig sin helt egen niche.

Efter at have leveret en sang til tv-serien Livvagterne er den 21-årige Falch klar med sin første ep, Kom Med Mig. Stilistisk befinder hun sig mellem en ung, ukrukket Annisette og Chrissie Hynde for nu at give nogle ledetråde til de, der ikke bare tør overgive sig til en stemme, der ikke altid er lige sikker, men som investerer sig selv frygt- og hudløst i de fire sange.

Faderens manglende frygt for de store sprogbilleder smitter af på datteren. Hun har “ar på min sjæl og ar på min krop, en dæmon på min skulder bliver ved at dukke op…” synger hun på den indledende ‘Væk Fra Virkeligheden’. Og gør det, så det ikke bare bliver metaforer!

Kærligheden kan åbne både en himmel og en afgrund, og Mathilde Falch lyder på balladen ‘Kom Med Mig’, som om hun allerede har kigget derop og derned.

Bag og omkring Mathilde Falch spiller det Lars Skjærbæk-producerede band, anført af guitaristen Dennis Flacheberg, tvangfrit og entusiastisk i den stolte tradition fra Boat Man Love, Tom Petty og Neil Young.

Refræner og hooklines sidder lige i rockskabet. The Pretenders og The Kinks (‘Nørrebrogade’) er slægtninge til denne musik, som alligevel kommer igennem som vedkommende. Som sig selv.

Med andre ord: Overraskende profileret, hjertesmertelig og løfterig.

 

Mathilde Falch: Kom Med Mig. Producer: Lars Skjærbæk. FTZ.dk


Illustration: Bagsiden af ep’en fotograferet af Per Janus Sørensen.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top