McCartney hylder Marvin Gaye

1 Comment

Paul McCartney må have prøvet det meste, men han har aldrig spillet på det navnkundige soul-mekka, The Apollo Theatre i Harlem. Indtil i aftes. Da gav han og hans band en over to timer lang koncert i det hus, McCartney kaldte sin ‘hellige gral’.

På repertoiret var store dele af Band on the run, og mere muskuløse udgaver af Maybe I’m Amazed’ og ‘Ob-La-Di, Ob-La-Da’ og, som man kan se på videoklippet, en hyldest til Marvin Gaye i form af ‘Hitch Hike’. Komplet med 60′er gogo-danserinder i modlys. Samt ikke mindst lydproblemer.

De var dog overstået, da McCartney opførte en kombination af ‘A Day In The Life’ og ‘Give Peace A Chance’. Altid mæglingens mand, denne McCartney:-)

I salen sad celebs som Ron Wood, Tony Bennett, skuespilleren Alec Baldwin og komikeren Jerry Seinfield. De kommer nok ikke til at se sig selv på dvd. Koncerten var nemlig sat op som en radiokoncert, der fejrer abonnent nr. 20.000.000 på satellitradiostationen Sirius.

New York Times anmelder koncerten her.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top