Mr. Talkshow kan endnu

1 Comment

I dagens udgave af Politiken tv-anmelder jeg nogle af tidens talkshows. Her er en lidt længere version:

Kongekonceptet for en programudvikler må være en talkshowvært, der kokkererer i en pool, omsværmet af liderlige, lændetatoverede linselus, i konkurrence med en havearkitekt og en sexolog om, hvem der er bedst til kunsten at synge karaoke og græde i kor.

Det kan kun være et spørgsmål om tid. I mellemtiden er tingene skilt ad, så nogenlunde. Jeg bliver gladere og gladere for den gammeldags model, hvor værten får gæsterne til at tale, fordi de ved, at der bliver lyttet. Men konceptet presses af tidens markskrigeriske mantra om fornyelse.

Det sidste søger Casper Christensen og Anders Lund Madsen at imødekomme på hver sin måde. Christensens show, ’Aloha!’, er i virkeligheden uventet generøst. Det er givet, hvem der er hovedpersonen, men han virker som en stand up komiker, der har givet sig selv påbud om ikke at føre sig for meget frem. Det er klædeligt, og giver en spænding i programmet, fordi han er improvisationens mester. Han hjalp sig selv og den akut astmatiske sanger Dicte gennem et interview om ingenting, men var ved at tabe fatningen og føringen, da verbalbokseren Kurt Thyboe næsten smed tøjet. Det var uventet og derfor skægt.

Jeg tror ikke ret meget er uventet i Madsens ’nye talkshow’. Til gengæld er det mere manieret end skægt. Han er ude i en dekonstruktion af genren med tydelige lån fra Kim Schumachers speedsnakkeri, men hyp for quizzen. Ligesom det var godt set at have konkurrenten Casper Christensen inde som gæst, lige før denne skulle på i sit eget show. Midt i pseudo-moderniteten blev vi mindet om, at vi stadig lever i Lidenlund.

Det gjorde vi også onsdag på Charlie, hvor genrens nestor, Michael Meyerheim, sagde aloha til Casper Christensens kæreste/kone, Iben Hjejle. Hun delte  sofa med Martin Brygmann samt den nypensionerede, nu sekretærløse og æbletræsbeskærende Ritt Bjerregaard, som Meyerheim bød ”velkommen tilbage til livet”. Det synes hun ikke var så sjovt sagt, kunne man se.

Meyerheim er blevet sammenlignet med David Letterman, men minder snarere om Dick Cavett i sin høflige nysgerrighed, som ikke er uden brod. Med poliske bemærkninger skaber han pauser til eftertanke og latter uden at hænge nogen alt for meget ud. Af samtalen med Martin Brygmann fremgik det, at popsnedkeren og skuespilleren hele tiden var bange for, at nogen skulle afsløre, hvor lidt han egentlig kan, som han udtrykte det.

Den frygt behøver Michael Meyerheim ikke nære. Det, han kan, ser ganske vist let ud, men kan ikke læres. Hvis ikke vi havde MM, ville vi være nødt til at opfinde ham.

Pressefoto fra Tajmer Booking

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

1 Comment

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top