Når håndbold går bingovejen

Kommentarer slået fra

Hvis man i 60’erne oplevede HG’s hvirvelvindshold sætte KB Hallen på den anden ende uden brug af andet end en læderbold og et spil, der kunne tangere kunst, er det sært at opleve iscenesættelsen af moderne han- og hunbold.

Seneste eksempel er klubkonstruktionen A.G. København, som fremhæves for sin måde at gøre håndbold til et totalkoncept på. Det kunne man se fra sofapladsen lørdag, hvor holdet i Brøndby Hallen mødte AaB.

Alene spilledragterne signalerede attitudeforskellen: Nordjyderne var klædt i konventionelle trøjer. Hjemmebanestjernerne bar ærmeløse, kropsnære dragter – ikke en fordel for alle. De truende overarme, følgespottene, musikken – ”Born to be wild” – og den hysteriske halspeaker var ved at tage fokus væk fra selve spillet.

Man kunne have frygtet, at TV2 i sin dækning ville være hoppet mere med på ideen om ikke at gøre håndbold til et spil, men et brand. Det gjorde man ikke, bortset fra at man Paradise Hotel-agtigt havde kameraer tændt i omklædningsrummet.

Heldigvis kunne kommentator Bent Nygaard skære igennem alt det lir og fokusere på spillet på banen, som skiftede fra kedeligt, men spændende til spændende og dygtigt. A.G. vandt, men nogen burde dømme overtrådt for den bingo-kultur, spillet iklædes.

Der var derfor logik i, at en spiller fra A.G. deltog i samme kanals Bingo Banko. Iført en kæmpe plastikbold vandt han over en kollega fra Ajax ved at vælte ham omkuld.

Det var, som resten af showet, så discountdumt, at det burde gøre ondt på alle andre end de leverandører, der forærer deres produkter væk mod navns nævnelse i et program, der sætter larmende lighedstegn mellem overforbrug og tidsfordriv.

De dramaturgiske højdepunkter var to mænd, der i bæverkostumer fangede smågrise på tid, og den ene af de kække værter knappede bh’er op på tid – på en velvoksen mand.

Har de ikke et timeout-kort i TV2’s programredaktion? Og hvorfor bruger de det ikke?

Denne tv-anmeldelse kan også læses i dagens Politiken.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top