Oh Land – this year’s model?

2 Comments

Musikmagasinet Geiger har bedt mig anmelde Oh Land:

I virkeligheden burde man først mene noget om Oh Lands andet album, når medierygklapperi og pressespin har lagt sig.

Jeg skal ikke underkende betydningen af at have optrådt lidt akavet og meget nervøs i Dave Letterman Show i et outfit, der kunne være designet af Birthe Rønn Hornbechs skrædder. Og det er også bemærkelsesværdigt at blive nævnt i branchebladet Billboard som en kunstner, der er værd at følge for andet end sin skandinaviske stewardesseskønhed, men når alt kommer til alt er det først og sidst resultatet af dygtigt arbejde fra Epic, et af de ellers så udskældte store pladeselskaber.

Herhjemme har Nanna Øland Fabricius’ danske pladeselskab lige så dygtigt stillet den provinsielle sult, danske medier altid nærer efter at gøre noget dansk så godt som verdensberømt, før der er løsnet så meget som et skud. Magasin- og sektionsforsider fra GAFFA til Berlingske har stået i kø for at kåre Oh Land til this year’s model.

Det kan med andre ord være svært at komme ind til musikken for al den hype. Læs videre her.

Illustration: Ukrediteret pressefoto fra ohlandmusic.com.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

 1. comment-avatar
  billy cross21. marts 2011 - 10:54

  Er helt enig med dig Torben. Ahh, hvis bare jeg var skrædder, som producerede kejserens nye klæder, vil jeg være en meget rig mand . Så mange nye kunstnere er klædt på den måde i disse dage.
  bc

 2. comment-avatar
  Sifka21. marts 2011 - 13:10

  Jeg er stadig meget betaget af ‘Lean’, som jeg oplevede første gang i ‘Det nye Talkshow’, og efterfølgende regnede jeg at jeg ville kaste mig over det nye album, så snart jeg kunne komme afsted med det. Smagsprøverne klingede dog ikke helt som forventet, men efter at have læst med her, faldt brikkerne lidt på plads. Så tak for din anmeldelse, nu vil jeg i stedet gå på opdagelse i ‘Fauna’ og måske finde hvad jeg søger dér.

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top