Own Road vælger bivejene

Kommentarer slået fra

Som fhv. hippie bliver man tit bedt om at stikke majspiben ind, når man hører ny musik og påpeger, hvor gammelkendt det lyder. Fair nok. Nye generationer, kortere hukommelse, ny nostalgi. Det er som det skal være.

Af og til lander der så en plade i den hjemlige hemisfære, hvor det ikke bare handler om genopdaget fortid, men bliver musik, der sætter hukommelse og sind i sving, og samtidig så åbenlyst er til stede her og nu. Og som er til at høre, også uden referencer.

Sådan en musik laver Simon Skjødt Jensen under navnet Own Road.

Okay, det visnede blomsterbarn i mig kan ikke undgå at høre Incredible String Band, et skvæt syret Cat Stevens, tidlig Leonard Cohen, Pearls Before Swine, The Fugs dengang de for vild i Virgin Forest og så de mest troskyldige kombinationer af Beatles og Donovan (‘Pay Your Own Mind’ kunne være et outtake fra Abbey Road).

Hvis det lyder upersonligt, så er det fordi jeg ikke formår at udtrykke mig klart.

Jeg har læst Own Road beskrevet som neo-psykedelisk folk. Det er ikke helt i skoven, som heldigvis kan ses for bare træer, fordi Own Road er så fuld af personlig nerve. Og en dragende dybde.

Når den er mest mærkelig med sine elektroniske pedaler og støjrockende skyggekulisser kunne musikken have været lydspor til Blair Witch Project. Når den er mest imødekommende, lyder den som på ‘Moonchild’ som et hit ved et uheld.

Med sine klanglige droner, folkemindesamlingsbanjoer og pseudo-harmonium er Own Road een lang sang af dem, vi alle gemmer på indeni.

Vejrtrækning på frie vers, og så holder vi her. Der skal også være noget til fantasien. Eller hvad det nu er de putter i piberne oppe i Skive, hvor Simon Skjødt Jensen kommer fra.

Own Road – måske var det den, Robert Frost talte om, når han talte om The road not taken.

Own Road: Own Road. Neh-Owh Records.

Mere info her.

Illustration: Pladecover af Patrick Ryming.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top