Poul Krebs går til Charlie

2 Comments

Jeg var i aftes i Glassalen i Tivoli til turneafslutningen for Michael Falch og Poul Krebs. Jeg har tidligere her på bloggen beskrevet deres smittende indforståethed, gudindgivne vokalharmonier, lune og selvironi og deres måde at forny hinandens sange på. Sådan var det også i går, så det vil jeg ikke trætte med igen.

Undervejs gav Krebs appetitvækkende smagsprøver på sin kommende engelsksprogede cd, Magnolia tales. Og nævnte en passant, at den var produceret af Charlie Sexton.

Den Austin-fødte Sexton sanger, sangskriver og guitarist er en af søjlerne i moderne americana. Han befæstede og udvidede sit ry som guitarist med og for Bob Dylan 1999-2002. På scenen gav han i duet med Larry Campbell Dylans sange nyt liv. Og han er en væsentlig del af albummet Love and theft. Siden 2009 har han atter deltaget i The Never Ending Tour.

Før det gav han lyd på plader med bl.a. Lucinda Williams – hendes mesterværk Car wheels on a gravel road – og Shawn Colvin. Sexton viste lovende takter, allerede da han i slutningen af 80′erne som tyveårig udsendte sit første soloalbum. Folk som Ron Wood og Keith Richards opmuntrede ham, men selv om det er blevet til en håndfuld fine plader som solist, virker han til at have det bedst i samspil med og som forgylder af andres ideer.

Den 22. marts kan vi høre om, Poul Krebs har nydt godt af det. Da udkommer nemlig hans nye plade. Selvfølgelig på pladeselskabet KrebsFalch.

Her kan du klikke dig videre til et klip, hvor pladeselskabsdirektør Falch interviewer sin kunstner om, hvordan samarbejdet med Sexton kom i stand.

Illustration: Beskæring af forsiden til Sexton-albummet Cruel and gentle things.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

2 Comments

  1. comment-avatar
    capac25. februar 2011 - 12:53

    Hm. Måske man skulle give ham Krebsen en chance!? Jeg går ud fra, du anmelder pladen…

  2. comment-avatar

    [...] Charlie Sexton er ikke ude på at få Fætter Poul til at klinge som Onkel Bob, selv om en sang som ‘Shadow Soldier’ (en opdatering af Helmand-bluesen ‘Skyggernes Nat’) godt kunne lyde som et outtake fra Street Legal, og det er i min bog et plus. [...]

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top