Pulsen i Animals oppe på 70

Kommentarer slået fra

I dag fylder John Steel 70. Kan man ikke lige placere ham, så hør ‘It’s My Life’, ‘Don’t Let Me Be Understood’ eller ‘I’m Crying’ med et af de fineste britiske 60′er-band, The Animals. Her var den oprindelige trad.jazz-trompetist trommeslager til og med 1966-hittet ‘Inside Looking Out’.

Steel spillede lige stor en rolle for The Animals som Ringo gjorde for The Beatles, ja, større, fordi Steel i mangt og meget også var det kit, der holdt orkestret sammen, når Eric Burdon skejede ud.

Frustreret over at pengene ikke rullede ind i samme tempo, som singlerne kom på hitlisterne, forlod Steel The Animals til fordel for en mere civili og civiliseret karriere. I 70′erne var han da dog med, da bandet forsøgte et comeback med albummet Before We Were So Rudely Interrupted.

Siden 1993 har han anslået takten i skiftende inkarnationer af bandet, som nu om dage hedder Animals & Friends, og virker som et vitalt plejehjem for bedagede musikere, der holder den musikalske førlighed ved lige ved at spille de gamle sange. Og man inviterer gerne mere kendte kolleger til at sidde ind. Dog ikke Eric Burdon.

Han stiller sig fortsat ret uforstående over, at John Steel har dom for at eje rettighederne til bandnavnet The Animals.

John Steel og hans sammenskrabede flok har nok at lave. Mest fordi de ikke er kostforagtere. De tager både jobs på luksuslinere og beskedne pubber, men mon ikke en af den tænker sit, når de går i gang med ‘We Gotta Get Out Of This Place’.

PR-foto fra 1964: fra v. Alan Price, John Steel, Chas Chandler, Hilton Valentine og Eric Burdon.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top