Shoes for Julia sidder godt

Kommentarer slået fra

Det siger næsten sig selv, at en plade som Shoes for Julia med duoen af samme navn ikke appellerer til hippe anmeldere: Udrangeret 90′er-popcrooner møder tv-wannabe, der har haft sine femten minutter. Ydermere laver de musik, der både er melodisk, swingende og varm. Det går da aldrig godt.

Det har nogen åbenbart glemt at fortælle Søren Sko og den tidligere Fireflies-sanger, Julia Fabrin (der var grunden til at se X-Factor i 2010). I hvert fald har de sammen fundet deres helt egen pasform på et debutalbum, der vel ikke vælter verden, men gør det nemmere at forstå, hvorfor kloden stadig drejer rundt.

Først og fremmest er det et meget vellydende album. Det trækker ikke fra i denne bloggers bog, og Lars Skjærbæks guitaristisk indstillede og (som altid) gennemmusikalske produktion ser til, at det lidt indolente, der kan være over Søren Skos vokale tilgang bliver holdt i ave.

Han klæder Julia Fabrins countryattitude. Måtte måske næste gang godt synge nogle flere sange selv, men som det er, er det godt. Ikke fordi sangene handler om at have det godt, mange af dem handler faktisk om gerne at ville have det bedre med sig selv og hende/ham, men fordi det er indlysende, at dette er et projekt, som ikke rimer på produkt. Og spilleglæden og detailrigdommen skal man være tunghør eller meget forudindtaget for at overhøre.

Indflydelsen fra både Fleetwood Mac anno Rumours, naturligvis Dixie Chicks, Emmylou Harris og de vemodigt smukke On The Rhine tilsat et touch Ray Dee Ohh (jo!) er tydelig, men ikke distraherende. Julia Fabrin lyder som en, der af og til brænder sig på sine forelskelser og alligevel godt kan lide at forelske sig. Det forstår man(d) godt.

Sange som ‘Hellbent’, den raffinerede ‘Papercut’ og ‘Bringing on the heartache’ samt den naivt rørende ‘Cross The Line’ er gode bud på, at x-faktor ikke er noget man får af tv, men som man udvikler gennem musikken.

Vi giver ikke sjerner her på bloggen. Det skal Julia Fabrin nok sørge for selv at blive med sin sikre smag i Sko.

Shoes for Julia: Shoes for Julia. Producer: Lars Skjærbæk. EMI.

FØLG MIG OGSÅ PÅ FACEBOOK

PR-foto: Thomas Fryd.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.
Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top