Sprækker i stordrifts-tv
1 CommentDet er kun en hemmelighed for programredaktørerne, at DR1 og TV2 i deres forudsigelige tematisering af programfladerne giver seerne åndedræts- og koncentrationsbesvær. Og så tør jeg slet ikke tænke på, hvor idédræbende det må være at være programmedarbejder i dette skemalagte stordriftshelvede.
Det er med andre ord mest i nyhedsprogrammerne, man skal finde det uventede. Og kobles de så sammen med den aktuelle dag er det lige før, det ligner et tema, og så er alle jo glade. Som nu søndag, der ikke kun var Fars Dag, selv om man skulle tro det, efter at DR1 havde spurgt solbadende unge i sommerlandet.
Netop Grundlovsdag, demokratiets fødselsdag, som statsministerens retoriske selvudløser formulerede det, virkede det stærkt, og stærkt nedslående, at se Nyhedernes indslag fra Randers om besparelsesstrategien på handicapområdet. Deroppe, i frihedskæmperen Niels Ebbesens by, regner man kun med at kunne nå sine sparemål, hvis nogle af de mest pasningskrævende borgere dør. Og man siger det højt.
Ja, social- og arbejdsmarkedsdirektør Knud Aarup nøjedes ikke med det. Han sammenlignede sig selv og sine medarbejdere med de embedsmænd, der sad i »maskinrummet« i Nazi-Tyskland, dem, man ifølge ham kaldte »kompetente barbarer«. Aarup lagde ikke skjul på, hvem der havde ansvaret for den situation.
Journalistisk set burde TV2 have konfronteret lokalpolitikerne med hans udsagn. Omvendt talte kynismen i sparetankegangen for sig selv. Interviewet blev et smukt eksempel på Grundlovens § 77. Gad vide, hvor længe Aarup er ansat.
På den led sidder professor Eva Smith sikrere i stolen. Under overskriften ”Der er noget galt i Danmark” gik hun på DR2 samme aften med vanlig uakademisk bramfrihed og juridisk skarpsyn i kødet på de særlove, den borgerlige regering har indført i den tro, at de kun gælder for terrorister, rockere og lømler.
Som hun sandsynliggjorde, så vil de love i sidste ende gøre os alle til terrorister, rockere og lømler.
Tillykke med demokratiet.
Denne anmeldelse kan også læses i dagens papirudgave af Politiken.
About the author
1 Comment
Anmeldelser

Charles Bradley bløder stadig
No CommentDa Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60
No CommentFor mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]
Sådan, Torben!