Stone Age – en glemt Stones-lp

5 Comments

I disse dage for fyrre år siden kunne man i engelsk musikpresse se en annonce, indrykket af The Rolling Stones. Annoncen var en protest og en advarsel mod opsamlings-lp’en Stone Age, som gruppens oprindelige pladeselskab Decca netop havde udsendt for at få en bid af den fornyede interesse, gruppen lige havde genereret med Sticky fingers.

Pladen, som i dag selvfølgelig er et samlerobjekt, rummede følgende numre:

01 Look What You’ve Done
02 It’s All Over Now
03 Confessin’ The Blues
04 One More Try
05 As Tears Go By
06 The Spider And The Fly
07 My Girl
08 Paint It, Black
09 If You Need Me
10 The Last Time
11 Blue Turns to Grey
12 Around and Around

Altså typisk b-sider, enkelte sjældenheder og numre, der af den ene eller anden grund ikke havde været at finde på et britisk album eller kun fandtes på et amerikansk ditto.

I annoncen var alle fem rullesten medunderskrivere på en tekst, der lød sådan: “Vi vidste ikke, at denne plade ville blive udsendt. Den er, efter vores mening, under den standard, vi prøver at opretholde, både når det kommer til indhold og design.”

Ikke alle lyttede til advarslen: Stone Age nåede en fjerdeplads på de engelske hitlister. Og ret skal være ret: Der er hørt dårligere Stones-kompilationer end denne, men en ting havde de ret i – grim er den.

About the author

Torben Bille http://www.torbenbille.dk
Jeg har siden 1974 som musikanmelder beskrevet rockens vildtvoksende væsen, fra undergrund til mainstream og tilbage igen til i dag, hvor de termer ikke giver mening. Der har ikke altid været plads i de sagesløse aviser, jeg har belemret med mine synspunkter, så det er også blevet til en snes bøger og leksika undervejs. Det kan musikken ikke gøre for.

5 Comments

 1. comment-avatar
  Mick19. april 2011 - 15:27

  Alle numre kan i dag fås på cd og i langt mere naturlig sammenhæng end denne. Heldigvis.

 2. comment-avatar
  Chopstick19. april 2011 - 16:49

  Og hvornår var det så lige, at Stones dannede deres eget pladeselskab?

  Man fristes til at spørge:
  God musik: Måske
  Gode forretningsfolk: Bestemt
  Kunstnerisk mod: Næppe
  Ethos: Slet ikke

 3. comment-avatar
  Mick27. april 2011 - 14:08

  Det var dog den mest åndssvage kommentar!

  Musikalsk mod? Hvis der er noget Stones har haft, så er det musikalsk mod! De er gudfædre til alle rock ‘n’ roll orkestre!

 4. comment-avatar
  Echo Bittel29. august 2011 - 11:05

  I highly recommend you The states vote the following fucking guy for us president!

Anmeldelser
Charles Bradley bløder stadig

Charles Bradley bløder stadig

No Comment

 

Da Charles Bradley for to år siden i en alder af 62 albumdebuterede med No time for dreaming lød han ikke som en debutant. Hans bluesmættede soulfunk lød både gammel og ny. Han havde været helt nede og var kommet op ved at bruge musikken som stige. Det var ikke sådan, at man ikke kunne […]
Journalistik og musik
Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

Utroligt, men sandt: Sven Gaul bliver 60

No Comment

 

For mange er Steffen Brandt så afgørende for TV-2, at de sætter lighedstegn mellem ham og poporkestret, men folk omkring bandet er ikke i tvivl: Det er trommeslageren Sven Gaul, der er bandets kapelmester og cheflogistiker. Sådan har det været siden det såkaldt progressive band, Taurus, sagde farvel til 70’erne og mødte 80’erne som TV-2, […]

Back to Top